Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

FRENCH PRESS NASIL KULLANILIR?

Tarih: 6 Nisan 2021 Yazar: Onur Oral

French press, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kahve severlerin en çok kullandığı ekipmanlardan biri. Bunun pratik kullanımından kolay temizlenebilme özelliğine ve her yere taşınabilecek kadar hafif bir yapıya sahip olmasına kadar pek çok nedeni var. Ancak son derece basit bir mekanizmaya sahip olmasına rağmen pek çok kişi tarafından yanlış kullanılıyor. Biz de bu yazımızda bu konuya dikkat çekmek istedik. Daha lezzetli ve kıvamlı bir kahve elde etmek için french press’i nasıl kullanmanız ve nasıl bir model seçmeniz gerektiğini anlattık. 

French press hakkında daha detaylı bilgi almak için French Press Nedir?yazımıza göz atabilirsiniz.

French Press Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

French press seçiminde en önemli noktalardan ilki, ihtiyacınıza uygun su hacmine sahip ürünü bulmaktır. Genellikle 3 cup, 4 cup ve 8 cup olmak üzere üç farklı seçenekle üretilen french press’ler; sırasıyla ortalama 350 ml, 500 ml ve 1 litre su alırlar. Ancak bu cup ölçüleri standart kahve fincanları için geçerlidir. Örneğin siz kahvenizi büyük bir kupada içmeyi tercih edenlerdenseniz; 3 cup’lık, yani 3 kişilik bir üründen 2 kişilik kahve çıkacaktır. Dolayısıyla tercihinizi biraz da kahve fincanınızın aldığı su hacmine göre yapmanızda fayda var. 

French press seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ürünün materyalidir. Eğer çok sık kahve tüketiyorsanız, press’inizin filtre bölümünü sık sık temizlemeniz gerekir. Bu nedenle elde yıkama için satın alacağınız ürünün filtresinin kolayca parçalara ayrılıp monte edilebilen bir tasarıma sahip olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda makinede yıkanabilir bir model olması da işinizi kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte cam ve metal malzemeden oluşan french press’ler plastik malzeme ile üretilenlere kıyasla daha iyi bir tercih olacaktır. Bu modeller hem kahveyi daha uzun süre sıcak tutar hem de uzun ömürlü kullanım sunar. 

French Press Kullanımı

  • Kahvenizi daha uzun süre sıcak tutmak için french press’inizi önceden ısıtmakla işe başlayın. Press’inizin içine tamamını dolduracak kadar sıcak su ekleyin.
  • 2 dakika kadar beklettiğiniz sıcak suyu boşalttıktan sonra sertlik derecesine göre kahvenizi istediğiniz ölçekte press’inizin içine dökün. Her seferinde aynı tadı alabilmek için kahvenizi tartmanızda fayda var.
  • Kişi sayısına göre bardağınızla ölçtüğünüz sıcak suyu press’inizin içine boşaltın. Suyu eğer su ısıtıcısı ile ısıtıyorsanız su kaynadıktan sonra bir süre bekleyin. Kaynar suyu direkt dökmek kahvenizi yakabilir ve tadını değiştirebilir. 
  • Kahveniz demlenirken ısıyı sabit tutabilmek için kapağı üzerine kapatın fakat pistonu indirmeyin. 
  • Kahvenizin demlenmesi için en az 4 – 5 dakika bekleyin. 
  • Zaman dolduğunda pistonu yavaş yavaş aşağı doğru indirin. 
  • Kahveniz hazır. Afiyet olsun! tıklayın!

French Press Özellikleri

  • Hafif olması sebebiyle kolay taşınabilir.
  • Bitki çayları için de kullanılabilir.
  • Moka Pot, Aeropress, V60 gibi kahve demleme ekipmanlarına göre daha kolay bir kullanıma sahiptir.
  • Kettle ve tartı gibi yan aksesuarlara ihtiyaç duymaz.
  • Elektrik kullanılmasına gerek yoktur.
  • Kolay temizlenir.
  • Ofis, kamp, doğa yürüyüşünde basit bir şekilde kullanılır.

French Press çeşitlerini incelemek için tıklayın!

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]