Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HANGİ MOKA POTU ALMALIYIM?

Tarih: 8 Haziran 2021 Yazar: Onur Oral

Dünya genelinde kahve severlerin favori kahve demleme ekipmanı olsa da bizim henüz yeni yeni mutfağımızda yer verdiğimiz moka pot, pratikliği ve sağladığı kahve lezzeti ile kısa sürede sevilmeyi başardı. Bununla birlikte herkesin kafasındaki şu ortak soru oluştu: “Hangi moka potu almalıyım?” 

Siz de aslında piyasada o kadar fazla seçeneği olmasa da kendi içinde farklı özelliklere sahip olan bu ikonik ekipmanı satın almaya karar verdiyseniz ama hangi kriterlere göre alacağınızı bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. Gelin sizin için en iyi moka pot çeşidini bulalım! 

Malzeme Kalitesi ve İşlevselliği

Moka pot iki ayrı malzeme kullanılarak yapılır: paslanmaz çelik ve alüminyum. 

Alüminyum moka pot, mükemmel bir espresso lezzeti yakalamasına rağmen delikli yüzeyi nedeniyle zamanla kahve telvelerini üzerinde biriktirebilen, tam anlamıyla temizlenmesi zor ve biraz zahmetli olan bir ekipmandır. Öte yandan tüm bu zorluklarına rağmen oldukça ulaşılabilir fiyatlara sahiptir ve son derece uygun bir ücret karşılığında espresso keyfine varmanızı sağlar. 

Çelik moka pot; kolay temizlenebilmesini sağlayan gözeneksiz yapısı, paslanmayan ve kolay kolay lekelenmeyen yüzeyi ve darbelere ya da çizilmelere karşı dayanıklı özelliğiyle öne çıkan moka pot çeşitlerindendir. Bu detaylar da birçok kişi için paslanmaz çeliğin daha çok tercih edilmesini sağlar. Ancak ne var ki fiyatı alüminyum moka potun neredeyse iki katıdır. 

Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey moka potu ocak tipine göre seçmektir. Çelik moka pot indüksiyonlu ocaklarda daha güvenli çalışıp uzun süre kullanılabilirken alüminyum, gazlı ya da elektrikli ocaklara uygundur. Tercihinizi yaparken bu detayı göz önünde bulundurmanızda fayda var. 

İhtiyaca Göre Boyut Tercihi

Tıpkı cezve seçerken olduğu gibi moka pot seçerken de tek seferde kaç fincan kahve çıkardığına dikkat etmelisiniz. Moka pot çeşitleri 1 cup’tan 10 cup’a kadar ulaşan geniş bir boyut ve performans seçeneği sunar. Örneğin eğer kalabalık bir aileyseniz ya da kalabalık bir aileye moka pot hediye etmek istiyorsanız, en az 4 cup ve üstü moka pot tercih etmelisiniz. 

Buradaki cup ölçüsü sizi tam olarak tatmin etmeyebilir. Çünkü örneğin 1 cup moka pot, ortalama 1 espresso shot’tan biraz fazla, yani orta boy bir kahve fincanı kadar kahve hazırlar. Siz gerçek bir kahve tiryakisiyseniz bu sizin için 2 cup moka potun daha iyi bir tercih olacağı anlamına gelir. Aynı zamanda 2 kişi için ihtiyacınızı karşılayacak seçenek en az 4 – 6 cup moka pottur. 

Kahve tüketiminize ve dayanıklılık beklentinize göre tercih edebileceğiniz moka pot çeşitlerini Bialetti markasının ayrıcalığıyla Kahhve.com’da tek tek incelemek için tıklayın!

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]