Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

GRANÜL KAHVE NEDİR?

Tarih: 19 Mart 2021 Yazar: Onur Oral

Granül kahve tüm dünyada içilen kahvenin yaklaşık 50%’ sini oluşturmaktadır. Granül kahve ülkemizde toz kahve, çözünebilir kahve ve en bilinen ticari ismi ile Nescafe olarak da bilinmektedir. Granül kahve filtre kahveye göre çok daha pratik ve ucuzdur. Granül kahveyi sıcak suda çözebilir ve hiçbir filtreleme işlemi yapmadan direkt içebilirsiniz.

Granül kahve filtre kahvenin kurutulması ve özütünün çıkarılması yöntemi ile elde edilir. Burada iki tür yöntem vardır. Püskürtme ve donduma.

Püskürtme Yönteminde demlenen kahve özütü sıcak havaya doğru püskürtülür bu şekilde içerisindeki nem hızlıca buharlaşır ve kuru, toz kahve ayrıştırılır.

Dondurma Yönteminde demlenen kahve dondurulur ve küçük parçalara kesilir. Ardından vakumlu atmosferde kurutulur ve granül kahve elde edilir.

Filtre kahve kaliteli bir antioksidan kaynağıdır. Granül kahve de aynı şekilde antioksidan içerir. Bir standart kupa granül kahve yaklaşık 7 kalori içermektedir.

Kafein oranına baktığımızda ise granül kahvenin filtre kahveye göre daha az kafein içerdiğini söyleyebiliriz. Bir kupa filtre kahve -çekirdeğine göre değişmekle birlikte- yaklaşık 70-140 mg arası kafein içerir. Bir kupa granül kahve ise 3-90 mg arası kafein içermektedir. Genel anlamda eğer kafein duyarlılığınız varsa granül kahve tüketmek daha mantıklı olacaktır diyebiliriz.

Granül kahve herhangi bir kahve ekipmanı gerektirmeden kahve demlemenize olanak sunduğu için oldukça pratik ve ucuzdur. Bu noktada seyahatler sırasında içmesi çok daha kolaydır. Genel olarak granül kahve daha az kafein içeren, yaklaşık aynı miktarda antikoksidan miktarına sahip, düşük kalorili bir filtre kahve alternatifi diyebiliriz.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]