Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

KAHVESEVERLER İÇİN HEDİYE ÖNERİLERİ

Tarih: 4 Eylül 2018 Yazar: enderakgul

Çalışma arkadaşınız, ailenizden biri, sevgiliniz ya da bir dostunuz için özel bir hediye almak istiyorsunuz diyelim. Hediye alacağınız kişinin kahveye düşkünlüğünü de biliyorsanız ama ne alacağınıza karar veremiyorsanız aşağıdaki yazı ile size biraz yardımcı olabiliriz.

Karar vermeden önce birkaç sorunun cevabını kafanızda netleştirmeniz gerekiyor: Özel bir ihtiyacı var mı (değirmen, saklama kabı, filtre vb.), hediye alacağınız kişi detaylı işleri sever mi, kalabalık gruplarda bulunmaktan hoşlanır mı ve bütçeniz ne kadar? Bu soruları yanıtladığınızda hediye olarak kahve mi ekipman mı alacağınız ortaya çıkmış olacak.

Eğer bir kahve gurusuna hediye alacaksanız onun tüm ekipmanlara sahip olduğunu, her şeyi detaylı bir şekilde araştırmadan kahve ile ilgili alışveriş yapmayacağını göz önünde bulundurmalısınız. Bu yüzden bir kahve uzmanına alınacak en güzel hediye farklı ve yeni bir kahve çekirdeğidir. Böylece tatmadığı bir kahveyi damak arşivine katabilir.

Kahveyi çok seven, günlük rutininde kahve olan birine hediye alacaksanız birçok farklı seçeneğe sahipsiniz. Bu yakınlarınıza hem kahve hem de ekipman hediye edebilirsiniz.

  • Bu kişi kalabalık gruplara kahve demlemeyi seviyorsa, iyi bir kahve demlemek için 7 – 8 dakikasını ayırmaktan kaçınmayacak biri ise ona bir Chemex tanışma seti ya da Bodum Pour Over tanışma seti hediye etmeniz onu çok mutlu edecektir.  Eğer biraz daha kalabalık bir grup ile hediye alacaksanız ve bütçeniz 600 – 700 TL civarına çıkabiliyorsa bu hediyeyi kahve demlemek için olmazsa olmaz bir kettle ile tamamlayabilirsiniz. Tüm blog yazılarımızda değindiğimiz gibi kaliteli bir kahve içmek için kahveyi çekirdek olarak saklayıp içmeden hemen önce öğütmek birinci şartımızdır. Eğer kettle yerine başka bir tamamlayıcı ürün arıyorsanız gönül rahatlığı ile ona fiyatı 100 – 700 TL arası değişen bir kahve el değirmeni hediye edebilirsiniz.
  • Hediye alınacak kişi eğer kaliteli kahvesini her zaman yanında isteyen, sık seyahat eden biriyse ona kolay taşınabilir ve temizlenebilir bir kahve ekipmanı alabilirsiniz. Burada da yine bütçenize göre farklı birçok farklı seçenek mevcut. 6 cm yükseklik ve 240 gram kütleye sahip minik bir canavar olan Cafflano Kompact ile filtre kahve keyfinizi her yere kolayca taşıyabilirsiniz. Eğer Espresso kahve seven birine hediye alıyorsanız önerimiz Staresso . Bir akıllı telefon boyutuna ve ağırlığına sahip bu makine ile sadece el ile oluşturacağınız basınç sayesinde mükemmel ve kremalı bir Espresso demlemeniz çok kolay. Son olarak ise hem filtre kahve hem Espresso sevenler için önerimiz American Press. Ödüllü dizayna sahip bu kahve presi ile hem tortusuz ve berrak bir kahve demleyebilirsiniz hem de yoğun/gövdeli kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kahveye merakı yeni başlamış, bu konuda merakını gidermek ve kendini geliştirmek isteyen birine ise iki önerimiz var. Birincisi Moka Pot Tanışma Seti, içinde hem deneme için 5 farklı kahve bulunuyor hem de 3 kişilik Moka Pot Express. Kahve potu ocak üzerinde çalıştığı için başka filtre vb. hiçbir ekipmana ihtiyac duymaz, aynı zamanda Espresso benzeri yoğun bir kahve yaptığı için su ekleyerek Americano, süt ekleyerek Latte yapmanız da mümkün. İkinci önerimiz ise zincir kafelerde sıklıkla gördüğünüz Hario V60 Tanışma Seti. Bu sette de yine 5 adet farklı deneme kahvesi mevcut. Bir kupanın üzerinde bile kolayca kahve demleyebilirsiniz, şık tasarımıyla ise hediye olmak için çok uygundur.

Eğer kafanızda hâlâ soru işaretleri varsa [email protected]’a yazarak uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]