Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

İSTANBULDA EN İYİ 3.NESİL KAHVEYİ NEREDE İÇEBİLİRİM?

Tarih: 12 Şubat 2017 Yazar: enderakgul

Merhabalar,

Bu yazımızda sizlere İstanbulda En İyi 3.Nesil Kahveyi Nerede İçebilirim? sorunuz için cevap vermeye çalışacağız.

Gerçek bir 3. Nesil kahveci, kahve çekirdeklerinin hangi ülkeden ve dahi hangi çiftlikten geldiğini bilir. Gelen hasatın karakteristik özellikleri, variyetesi, nemi, aroması gibi parametreleri hakkında bilgi verebilecek durumda olmalıdır. Aynı zamanda size sunduğu çekirdeğin hangi 3. Nesil kahve ekipmanı(Chemex, Aeropress, Hario vb.) ile demlendiğinde nasıl bir aroma vereceğini size anlatabilmelidir. Bu bağlamda size beş tane işinin ehli 3. Nesil kavurmacı/kafeyi tanıtmak istiyoruz.

Petranın Coffee Roasting kahve tutkunu ekibi çiftliğinden, mevsiminden, aromasından ve tadından emin olmadığı hiçbir kahveyi müşterilerine sunmuyor. Tadım ekipleri her ithalattaki kahveleri bizzat deniyor ve mikro ölçeklerde bizzat kavuruyor. Başta Chemex olmak üzere birçok 3. Nesil demleme ekipmanı ile size servis yapıyorlar ve sundukları çekirdek hakkında detaylı bilgi veriyorlar. Aynı zamanda bir sanat galerisini andıran bu büyük ve ferah kafede hem 3. Nesil kahve içebilir hem de evinizde demleme yapmak için seçkin kahve çekirdeklerinden alabilirsiniz.

Petra Coffee
  • Drip Coffeeİst – Bağdat Caddesi Kadıköy

Deneyimli Barista Sinan Eryentür’ ün istanbul Bağdat Caddesinde işlettiği kafesi ve kavurma evi, Anadolu yakasındaki kahveseverlerin ilk tanıştığı 3.Nesil Kahvecilerden birisidir. Drip Coffeeİst Honduras, Mexico ve Peru gibi değişik yörelerin taze kavrulmuş kahvelerini Syphon başta olmak üzere birçok 3. Nesil ekipman ile deneyebileceğiniz mekanların başında geliyor.

drip

  • Coffee Nutz – Kozyatağı

Bir beyaz yakalının düşü olarak Ömer Aydın tarafından kurulan CoffeeNutz Kozyatağındaki ufak ve sevimli kafesinde misafirlerini ağırlıyor. Ömer Aydın Bey’ i kafenin açık olduğu saatlerde CoffeeNutzda bulabilir ve onunla dilediğiniz gibi 3. Nesil Kahvecilik ve kahve çekirdekleri/yöreleri ile ilgili sohbet edebilirsiniz. Dilersiniz evde demlemek üzere taze yöresel kahvelerden satın alabilirsiniz.

CoffeeNutz-Lab

  • Coffee Sapiens – Karaköy

Karaköydeki birbirinden popüler ve havalı mekanların arasında belki de en sıcak ve sempatik olanı Coffee Sapiens. Kurucuları Burak Göğüş ve Mirhan Göğüş öncelikle kendilerini kavurucu olarak tanımlıyorlar ve dünyanın her yöresinden en iyi kahve çekirdeklerini deneysel kavurma yöntemleri ile kavurup sizlere sunuyorlar. Coffee Sapienste geçireceğiniz zamanın nasıl tükendiğini anlamayacaksınız.

sapiens

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]