Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

KAFE AÇMAK İÇİN GEREKENLER

Tarih: 21 Mart 2018 Yazar: enderakgul

Pek çok kişi güzel bir kafede oturmaktan ve kaliteli bir kahve içmekten keyif alır, hatta çoğumuz favori bir kafeye de sahibiz. Siz de insanların severek ziyaret edeceği bir kafe açmayı düşünüyorsanız bu yazımız size ışık tutabilir.

Eğer konsept ve menünüze karar verdiyseniz kafe açmak için en büyük adımlardan birini atmışsınız demektir. Kafe denildiğinde aklımıza temel olarak üç farklı kategori gelir. Bunların ilki daha çok pasta, kurabiye ve tatlı üzerine yoğunlaşan ama yanında sıcak içecek de ikram etmek isteyen, pastane tarzı kafeler; ikincisi Espresso bazlı içeceklerin ön planda olduğu ama müşteri kitlesine atıştırmalık yiyecek, pasta ve kurabiye de sunan Starbucks benzeri kafeler; sonuncusu ise üçüncü nesil ekipmanların kahve demlemek için kullanıldığı, çok da büyük olmayan kafeler.

Öncelikle pastane tarzı bir kafe açmaya karar verdiğinizde hangi kahve demleme ekipmanlarına odaklanmanız gerektiğinden bahsedelim.

  • Espresso makinesi: Eğer günde yüzden fazla Espresso, Latte ve Cappuccino satma niyetinde değilseniz, pastalarınız sizin için daha öncelikli ise; pahalı, kullanması zor ve düzenli bakım yapmanız gereken bir Espresso makinesi yerine aşağıdaki görseldeki gibi  tam otomatik bir kahve makinesi almak sizin için daha uygun olacak. Kahve dünyasında çok meşhur olan Jura marka tam otomatik bir makine ile tek tuşla Espresso, Latte, Cappuccino ve Americano yapabilirsiniz. Üstelik kaliteli bir kahve çekirdeği kullandığınız sürece gerçek kahve gurmeleri hariç kimse otomatik bir makineden kahve içtiğini fark etmeyecek bile.
  • Filtre kahve makinesi: “Ben pastalarıma odaklanmak istiyorum ama taze kahve isteyen müşterilerimi de kırmak istemiyorum” diyorsanız aradığınız çözüm bir filtre kahve makinesi. Burada dikkat etmeniz gereken şeyler filtre kahve makinesinin kaç kişilik bir ürün olduğu, makinenin termoslu bir karafının olup olmadığı ve kolay temizleyip temizleyemeyeceğiniz. Eğer düşük bir bütçeniz varsa Delonghi marka bir filtre kahve makinesi edinebilirsiniz. Eğer bütçenizi biraz arttırabilirseniz Bonavita veya Moccamaster marka bir Üçüncü nesil filtre kahve demleyicisi alarak kahveden keyif alan müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.
  • Üçüncü nesil demleme ekipmanı: French Press ve Hario V60 Dripper’lar hem pratik olmaları hem de hızlıca hazırlanabiliyor olmaları sayesinde pastane veya kafeterya açmak isteyenler için kurtarıcı ürünler. Eğer 5-10 masa arası bir işletmeniz olacaksa iki Hario Dripper seti, iki adet de 8-Cup French Press size yeterli olacak. Bunun haricinde ikonik bir tasarıma sahip Bialetti Moka Pot’larla ise hem müşterilerinizin estetik duygularına hem de damak zevklerine hitap edebilirsiniz. Yine 5-10 masa arası bir mekanınız olacağını düşünürsek üç adet Bialetti 6-Cup Moka Pot ihtiyacınızı karşılar.

Eğer yazımızın başında bahsettiğimiz gibi Espresso bazlı kahvelerin ön planda olduğu bir kafe açmak istiyorsanız almanız gereken kahve ekipmanlarını aşağıda görebilirsiniz.

  • Espresso makinesi: Kafenizin odağı Espresso bazlı içecekler (Latte, Cappuccino, Americano, Mocha vb.) olacağı için kılı kırk yarmanız gereken konu Espresso makinesi seçimi. Bütçenizi belirledikten sonra Astoria veya Cimbali gibi konusunda uzman firmalardan hem teknik bilgi hem de kullanım eğitimi almanız gerekiyor.
  • Filtre kahve makinesi: Bu tarz bir kafede Espresso bazlı kahve yerine taze filtre kahve talep eden müşterileriniz de olacak. Bu noktada yine karaf büyüklüğü, sıcak tutma, temizlik kolaylığı ve filtresini kolayca bulup bulamayacağınız öncelik vermeniz gereken özellikler. Moccamaster Filtre Kahve Demleyicisi ya da Bunn marka çift katlı modeller açacağınız mekanın masa / müşteri sayısına göre size yeterli olacaktır.
  • Üçüncü nesil demleme ekipmanı: Özellikle kafenize gelecek kalabalık gruplarda Üçüncü Nesil kahvecilik ile ilgili bilgisi olan, bu tarz kahve demleme metotlarını bilen ve seven müşterileriniz de olacak. Onları da memnun edebilmek için kafenizde Hario V60 ve Chemex bulundurmanız doğru olur. İki üründen de ikişer adet almanız, yine 5-10 arası masası olan bir kafe için yeterli.

Üçüncü nesil bir kafe açmak istiyorsanız Espresso makinesine ek olarak ziyaretçi sayınıza göre aşağıdaki adetlerde ekipmanları temin etmeniz uygun olacaktır.

Tüm ekipman ve makinelerle ilgili detaylı bilgi almak için bize yazabilir veya bizi arayabilirsiniz.

[email protected]

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]