Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

PUMPKİN SPİCE LATTE NASIL YAPILIR?

Tarih: 19 Kasım 2020 Yazar: Onur Oral

Amerika’da sonbaharın ilk günü Starbucks’ın Pumpkin Spice Latte’ yi menüye eklediği gün olarak kabul edilir. Soğuk bir bahar gününde keyifli bir müzik ve sevdiklerinizle birlikte içtiğiniz sıcak bir latteyi düşünmek yılın geri kalanında da size huzur verecektir. Amerikalıların bal kabağı (pumpkin) düşkünlükleri 18. yy. a dayanır. Kuzey Amerika’da kolayca yetişen bal kabağı (pumpkin) hemen hemen her evin bahçesinde ana tarım ürünlerindedi ve bundan dolayı thanksgiving (şükran günü) yemeklerinde de turta olarak yer aldı. 1929 yılına gelindiğinde bal kabağı püresi konserveye girdi ve marketlerdeki yerini aldı. Bu tarihten günümüze kadar da Amerikan mutfağının vazgeçilmez bir unsuru oldu.

Starbucks menüsüne Pumpkin Spice Latte’yi 2003 yılında ekledi. 2003 yılından 2015 yılına kadar 200 milyon bardak Pumpkin Spice Latte satıldı. Aslında Pumpkin Spice Latte’nin bu ilk versiyonunda Pumpkin (bal kabağı) bile yoktu. Sadece şurubu vardı. 2015 yılında yenilenen tarifin içerisinde bal kabağı püresi eklendi ve yapay tatlandırıcıların hepsi çıkarıldı. Starbucks’ ın trend haline getirdiği bal kabağı son 10 yılda sabun, mum, doughnut, kahvaltı gevreği ve pasta sosu olarak da sıklıkla kullanılmaya başladı.

Evde pratik, ekonomik ve sağlıklı bir şekilde Pumpkin Spice Latte hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifimize göz atabilirsiniz.

İhtiyacınız Olanlar
Kahve için: Bialetti Moka Pot
Süt Köpürtme işlemi için: French Press
İnce Öğütülmüş Kahve
Bal Kabağı Püresi
Tarçın
Karabiber
İsteğe bağlı çeşitli baharatlar (Yenibahar, Zencefil, Kakule vb)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı pumpkin-spice-latte-tarifi-1024x683.jpg

Tarifiniz
Bialetti Moka Potunuzun kahve haznesine kahve ile beraber sevdiğiniz baharatları ekleyin ve kahvenizi demleyin
Öncelikle Sütlü kahveler için sert bir kahve mümkünse espresso yapmanızı öneririz. Normalde sert kahve sevmiyor olabilirsiniz ama sütlü kahveler sert ve yoğun kahvelerle yapılmalıdır, böylece süt vb ilavelere rağmen kahve tadını almaya devam edebilirsiniz, yumuşak içimli kahvelerde süt ilavesinden sonra kahve tadı tamamen kaybolabilir.
Yoğun ve espressoya en yakın sonucu veren Bialetti Moka Potlar latte yapımı için en uygun ekipmandır. Bialetti ile kahve demlerken kahve konulan bölüme kahve ile beraber tarçın, çok az karabiber ve kahvenize yakışacağını düşündüğünüz diğer baharatları ekleyin ve kahvenizi demleyin.

Sütünüzün İçine Bal Kabağı Püresi Ekleyerek Isıtın
Bu işlem için özel bir ekipmana ihtiyacınız yok, evinizde süt ısıtmak için en uygun cezveyi kullanabilirsiniz. Sütünüzün içine bal kabağı püresi ekleyin ve ısıtın. Bal kabağı püresini evinizde kendiniz yapabilir ya da süper marketlerden edinebilirsiniz. Kaynama noktasına ulaştığı an sütünüzü ocaktan alın.
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı pumpkin-spice-latte-1024x683.jpg

French Press Yardımıyla Sütünüzü Köpürtün
Isınmış süt, bal kabağı püresi karışımınızı french pressin içine dökün ve 30 saniye boyunca pres kısmını hızlıca indirip kaldırarak köpürtün ve kıvam kazandırın. Sütünüzü ilk dökerken french pressinizin yarısını geçmediğinden emin olun, sütünüz köpürdüğünde taşabilir.

Süt ve Kahveyi Bir Bardakta Buluşturun ve Servis Edin
Latte için uygun gördüğünüz bir bardağa önce kıvam almış sütünüzü dökün, gerekli olursa içinde kalan köpükleri bir kasık yardımıyla sıyırın ve bardağın ekleyin. Daha önce Bialetti Moka pot ile demlediğiniz kahvenizi ekleyin. Üstünü dilediğiniz gibi tarçın, çikolata vb ilavelerle süsleyin ve servis edin.

Afiyet Olsun!

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]