Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

TAZE ÇEKİRDEK KAHVE ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER!

Tarih: 14 Şubat 2017 Yazar: enderakgul

Diyelim ki gittiğiniz bir 3. nesil kafede içtiğiniz kahveyi çok beğendiniz ve eve de biraz çekirdek ya da öğütülmüş kahve alıp demlemek istediniz, ya da arkadaşınızda, kafede veya ofiste beğendiğiniz kahve çekirdeğinden internet üzerinden sipariş vermek istiyorsunuz. KahhveCom ekibi olarak taze çekirdek kahve alırken dikkat etmeniz ve satıcınıza sormanız gerekenleri sizler için aşağıdaki gibi derledik.

  • Satın alacağınız kahvenin kavrulma tarihini yetkiliye sorun. Eski bir kahve ise özellikle az kavrulmuş 3. nesil kahveler için tat ve aroma kaybı yaşayabilirsiniz.
  • Kahvenizin az mı çok  mu kavrulduğunu baristaya sorun. Kavrulma derecesini alacağınız kahvenin renginden de anlayabilirsiniz. Az kavrulmuş kahve çekirdekleri açık renkli, çok kavrulmuş kahve çekirdekleri koyu renkli ve yağlı bir görünüme sahiptir. Az kavrulmuş kahvelerden çok daha fazla aroma alabilirsiniz, aynı zamanda az kavrulmuş çekirdeklerin kafein oranı daha yüksektir. Koyu kavrulmuş kahveler ise yağlı ve daha yoğundur. (Starbucks, Caffe Nero gibi zincir kahve mağazalarında genellikle koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri kullanılır)
  • Aldığınız taze çekirdeğin kullanacağınız demleme ekipmanına (French Press, Hario V60, Chemex, Moka Pot, Aeropress, Filtre kahve makinesi ya da Espresso makinesi) uygunluğunu sorun.
  • Kahvenizi çekirdek olarak almanız önemli, ama eğer taze kahve çekirdeğinizi öğüttürecekseniz öğütme boyutunun doğru olduğundan emin olun. (Espresso makinesi için çok ince, Moka Pot için ince, Hario V60 ve filtre kahve makinesi için orta, Chemex ve Aeropress için orta-kalın,  French Press için kalın olarak öğütülmesini isteyin.)
  • Çekirdeklerinizi kuru ve serin bir yerde saklamanız gerekiyor. Bu noktada alacağınız paketin iç kısmının alüminyum lamine olması ve dışarı doğru CO2 akışının sağlanması için paket üzerinde tek taraflı bir valf olması önemli.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]