Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET

BLOG - Kahve 101

kapsül kahve çeşitleri

Yeni nesil kahve deneyimi sunan kapsül kahve ofislerden evlere ve coffee shop’lara kadar ulaştı. Peki bu yeni deneyimi ne kadar yakından tanıyoruz? Bu içeriğimizde mercek altına aldığımız konularla birlikte kapsül kahveyi her yönüyle öğrenebilirsin!

kahve-nerede-yetişiyor

Kahvenin nerede yetiştiğini merak ediyor musun? Bu içerikte kahvenin kökeninden, çeşitlerine ve hatta dünya genelinde en çok kahve üreten ülkelerden birkaçına kadar her şeyi anlattık. Keyifli bir kahve serüvenine hazır ol!

Bu içeriğimizde belki de seçiminde en az özeni gösterdiğimiz bir ekipmanı ele alacağız: filtre kahve kağıdı. Diğer birçok öğe gibi demlemede önemli bir payı olan kahve filtre kağıdının çeşitleri, nasıl seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattık. Okumadan geçmeyin!

espresso lungo ristretto aralarındaki farklar

Dünyanın birçok yerinde sevilerek tüketilen üç temel kahve çeşidi vardır; espresso, ristretto ve lungo. Bunlar arasındaki temel farkları hiç merak ettiniz mi? Neden farklı isimler alıyorlar? Birbirlerinden ayrılan noktaları neler? Bu içeriğimizde sizin için hepsini tek tek inceleyip farklarını sıraladık.

Aynı ağaç türünde yetişmesine rağmen kahvelerin nasıl bu kadar farklı tatlara sahip olabildiğini hiç merak ettiniz mi? Sayısız faktöre göre değişen kahvenin tat profillerinden tadım notalarına kadar birçok konuyu bu içeriğimizde sizin için inceledik.

kahve-çekirdeği

Bazen coffee shop’larda farkında olmadan içtiğimiz, bazen de tadını beğendiğimiz için bilinçli olarak satın aldığımız blend kahveler hakkında neler biliyoruz? Blend kahve aslında nedir? Nasıl ve neden yapılır? Bu yazımızda sizin için bu soruların cevabını aradık!

yöresel-kahve-çekirdekleri

Piyasada sayısız kahve çeşidi olunca tüketicilerin de aklında bazı soru işaretleri oluşuyor. Filtre kahvenin hayatının merkezinde yer aldığı bazı kişiler için ise “Filtre kahve çekirdeği nasıl olmalı?” işte bunlar arasında en çok sorulanlardan biri. Eğer siz de bu konuya açıklık getirmek istiyorsanız, cevabı içeriğimizde keşfedebilirsiniz!

Bir süredir coffee shop’ların vitrinlerini süsleyen, online kahve sitelerinde sıkça karşımıza çıkan dark roast kahveyi bu yazımızda sizin için mercek altına aldık! Dark roast ne demek? Nasıl yapılır? Diğer kahve çeşitlerinden farkı nedir? Gelin merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda birlikte keşfedelim!

Tüm dünyada bilinen ve sevilen geleneksel Türk kahvesi bir yana, farklı yörelere ait çeşitleri de en çok tüketilen kahve çeşitleri arasında diyebiliriz. Biz de pek çoğumuzun adını bildiği hatta belki birçok kez içtiği Türk kahvesi çeşitlerini bu yazımızda mercek altına aldık.

Kahve artık günlük hayatımızın neredeyse vazgeçilmez bir parçası… Kahvaltımızda, ara öğünlerimizde ve tatlı menülerimizde en güzel tamamlayıcılardan biri. Peki kahvenin bu noktaya nasıl geldiğini hiç merak ettiniz mi? Birinci, ikinci ve üçüncü nesil kahve akımları kahveyi nasıl bu kadar hayatımıza alabildi? Bu dönemlerde tüketilen kahvelerin özellikleri nelerdir? Gelin bu yazımızda keşfedelim!

Kahve hakkında ortalama bir bilgi sahibi ve merakı olan birçok kişi, kahve çeşitlerinin Arabica ve Robusta olarak ikiye ayrıldığını bilir. Peki ya bu iki kahve çeşidi hangi yönleriyle birbirlerinden ayrılır? Arabica kahve ile Robusta kahve arasındaki en temel farklar nelerdir? Bu soruların cevabı için sizi içeriğimizi okumaya davet ediyoruz.

Nedir bu coffe shop’larda, zincir kahve mağazalarında hatta marketlerde bile duyduğumuz nitelikli kahve? Bir kahveyi diğerlerinden ayıran ya da daha nitelikli yapan unsurlar nelerdir? Bir kahvenin nitelik olduğu nasıl anlaşılır? Bu kavram ilk kez kim tarafından ne zaman ortaya atılmıştır? Siz de bu konuyu araştırmak isteyenlerdenseniz, bu yazımız tam size göre!

Hepimiz sabahları güne zinde başlamamızın, uykumuzun kısa süre açılmasının ve gün içinde enerjik olmamızın sorumlusunun içtiğimiz kahvedeki kafein ham maddesi olduğunu biliyoruz. Peki kafein hakkında gerçekten ne biliyoruz? Bu mucize madde nasıl bir kimyasal yapıya sahip? Bize nasıl enerji sağlıyor? Kafein sadece kahvede mi var yoksa başka gıdalarla tüketmek mümkün mü? Gelin birlikte bu soruları […]

Hepimiz espresso’yu süt ve çeşitli tatlandırıcılar eşliğinde içecek kadar acı buluyoruz. Filtre kahve ise sade haliyle bile rahatlıkla tüketilebilecek bir alternatif olmayı başarıyor. Peki bu ayrılığı yaratan

Air Roasting kavurma yöntemi ve Beanofme uzman kahve kavuruculuğuyla aromaları hissedilir temiz, parlak ve antioksidan kahveler siparişinize özel kavurma seçenekleri ile şimdi Kahhve.com’da sizlerle. 

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]