Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

ESPRESSO MAKİNESİ TEMİZLİĞİ

Tarih: 29 Mayıs 2018 Yazar: enderakgul

Espresso makinesi, lezzetli bir kahve elde etmek için periyodik olarak temizlenmeli. Espresso makinenizi kullandıkça suda bulunan partiküller ve kahve tozları makine aksamında yer eder ve içtiğiniz kahvenin tadını doğrudan etkiler. Bununla birlikte eğer Espresso makineniz ile süt bazlı içecekler de yapıyorsanız, süt ısıttığınız/köpürttüğünüz sistem ne kadar temizlerseniz temizleyin kalıntı bırakmaya ve bakteri üretmeye meyillidir. Kahve öğütücünüz de aynı Espresso makinesi gibi temizlenmeye ihtiyaç duyar. Makine dişlileri arasındaki kahve kalıntıları öğütüm yaparken homojen kahve taneleri elde etmenizi zorlaştıracaktır. Aşağıda farklı ürünlerin temizliğini nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağız.

Espresso Makinesi Temizliği

  1. Grup temizlik fırçanız ile üstteki fotoğrafta göründüğü gibi kahve kalıntısı kalma ihtimali olan her yeri temizleyin.
  2. Portafiltrenizi kör tapa ile kapatın içine aşağıdaki gibi bir yemek kaşığı 3 – 4 gram PulyCaff Powder (Gıda ile temasa uygun, insan sağlığına etkisi olmayan kimyasal deterjan) koyun.  Portafiltrenizi Espresso yapar gibi yerine yerleştirin ve makineyi 10 saniye boyunca çalıştırın. Ardından 10 saniye bekleyin ve bu işlemi 5 kez tekrarlayın.
  3. Portafiltrenizi yerinden sökün ve Espresso makinenizi yeniden çalıştırın, makineden gelen sıcak su ile portafiltrenizi temizleyin.
  4. Portafiltrenizi bu kez kör tapa olmadan yerine takın ve sıcak su ile makinenizi 10 saniye çalıştırıp 10 saniye bekleyin. Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
  5. Bundan sonra ise demlediğiniz Espresso’yu dökün.

Tam Otomatik Makine Temizliği

Tam otomatik makinelerde süt buhar çubuğu ve sistemi temizliği için  25 mL (bir kapak) Puly Milk‘ i 500 mL soğuk suya ekleyin ve makinenize süt alır gibi bu solüsyonu verin. 3 – 4 kez bu solüsyon ile makinenizi çalıştırın. Ardından 1 litre soğuk su ile makinenizi 3 – 4 kez çalıştırarak durulama yapın.

Buhar Çubuğu Temizliği

Kafelerde kullanılan ticari Espresso makinelerinin süt buhar çubuğu temizliği için 25 mL (bir kapak) Puly Milk‘i 500 mL soğuk suya ekleyin, buhar çubuğunu içine yerleştirin ve 7 kez çalıştırın. Ardından 1 litre temiz su ile aynı işlemi yaparak buhar çubuğunu durulayabilirisiniz.

Öğütücü Temizliği

Öğütücünüzden tüm kahve çekirdeklerini temizleyin. Bir paket Puly Grind‘i makinenizin kahve döktüğünüz bölümüne boşaltın. Üstünü çekirdek kahve ile doldurun ve iki kez öğütüm yapın. Unutmayın, kısa periyotlar ile yapacağınız bu basit temizlikler hem makinenizin ömrünü uzatacak hem de daha lezzetli kahveler demlemenizi sağlayacak.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]