Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET

BLOG - Özel Tarifler

Bayram, sevdiklerimizle bir araya gelip, bereketin, paylaşımın ve mutluluğun tadını çıkardığımız özel bir zaman dilimi. Bu anlamlı günleri daha da özel kılmak için evde misafirlerimizi ağırlarken veya sadece kendimize zaman ayırırken, kahve keyfi de vazgeçilmez bir ritüel olabilir. İşte bu yazıda, bayram coşkusunu zenginleştirecek, özel tariflerle dolu bir kahve serüvenine adım atacağız. Sıcak bir fincan kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşacağınız anıların tadını çıkarmanızı sağlayacak, lezzetli ve kolay kahve tarifleriyle dolu bu yazı, bayramın neşesini ve enerjisini yansıtacak. Hazırsanız, kahve tutkunlarının gönlünde taht kuran bu özel tariflere birlikte göz atalım.

Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Kış Kahvesi Tarifleri

Bir kahve sever; soğuk havalarda sıcacık, lezzetli ve kaliteli bir kahveden fazlasını istemez… Öyleyse hazır olun, bu kış tüm zamanlardan daha lezzetli geçecek! Sıra dışı kahve tatlarını deneyimleyeceğiniz, hepsi çok pratik 5 kış kahvesi tarifi sizi bekliyor!

evde soğuk kahve

Buz gibi bir kahve, yazın dayanılmaz sıcaklarını bir çırpıda yok edecek belki de en lezzetli çözümlerden biri… Peki senin için hangi soğuk kahve ideal? Yaz aylarında kahveni sütlü mü seversin yoksa sade mi? Ya da farklı lezzetler mi denemek istersin? 15 farklı seçenekten oluşan soğuk kahve tarifleri arasından aradığın serinliği bu yazıda bulabilirsin!

soğuk-kahve-çeşitleri

Yazın da kahve keyfinden mahrum kalmanızı istemeyiz. Sizin için sadece soğuk yapılandan
en az sıcak versiyonlarıyla olduğu kadar lezzetli soğuk kahve çeşitlerini bu yazımızda sıraladık.
Favorinizi keşfedin, kahve keyfinize yazın da kaldığınız yerden devam edin!

yılbaşı-kahve-tarifleri

Yeni yıla ister romantik ister coşkulu bir şekilde girin; sizin için hazırladığımız birbirinden lezzetli kahveler arasında mutlaka favoriniz olacak! Soğuk bir kış akşamında hem lezzetli hem de sıcacık tariflerle içinizi ısıtmaya yardımcı olacak en güzel yılbaşı kahvesi tarifleri için içeriğimize göz atın!

Cappuccino’nun sadece coffee shop’ların yapabildiği, sadece kafelerde tüketebileceğiniz bir içecek olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Filtre kahve ya da eğer kahve makineniz varsa espresso ile rahatlıkla yapabileceğiniz cappuccino için en pratik ve kolay tarifi sizler için bu yazımızda hazırladık!

Son birkaç yıldır yaz ayları geldiğinde herkesin kahvede favorisi şüphesiz ki cold brew… Kendine özgü yoğun kıvamı ve lezzetiyle serinlemenin en keyifli yollarından biri olan bu içeceği biraz daha yakından tanımak ister misiniz? Bu yazımızda sizler için cold brew’un ne olduğu, nasıl yapıldığı, hangi ekipmanlar kullanılarak hazırlandığı gibi pek çok detaya değindik. Kaçırmayın!

Kahvesini sert sevenlerden misiniz? Öyleyse sizin için üç basit yöntem kullanarak uygulayabileceğiniz ipuçlarını takip ederek, kahveden aldığınız keyfi kolayca artırabilirsiniz! Daha yoğun, aroması güçlü ve doyurucu bir kahve deneyimi için yazımızı okumaya devam edin!

Yazın bunaltıcı sıcaklarına karşı buz gibi bir fincan kahve ile çözüm bulmaya ne dersiniz? Farklı lezzetlere ve yoğunluklara sahip soğuk kahve çeşitlerini bu yazımızda sizin için tariflendirdik! Cold brew, ice latte ve ice americano tariflerini evinizde kolayca uygulayabilir, favorinizi keşfedebilirsiniz!

Sütlü kahve; günün ilk saatlerinde, öğlen toplantı arasında veya akşamüstü bir arkadaş buluşmasında kuşkusuz günlük rutininize hem enerji hem de lezzet katacak bir içecek… Peki sizin favoriniz hangisi? Sütlü filtre kahve mi, sütlü Türk kahvesi mi, yoksa sütlü soğuk kahve mi? Hepsi için detaylı tarif, bu yazıda!

Türk Kahvesi nedir? Türk Kahvesi demlerken nelere dikkat etmelisiniz? Türk Kahvesi tarifi için KahhveCom’un bu blog yazısında hemen tıklayın.

Amerika’da sonbaharın ilk günü Starbucks’ın Pumpkin Spice Latte’ yi menüye eklediği gün olarak kabul edilir. Soğuk bir bahar gününde keyifli bir müzik ve sevdiklerinizle birlikte içtiğiniz sıcak bir latteyi düşünmek yılın geri kalanında da size huzur verecektir. Amerikalıların bal kabağı (pumpkin) düşkünlükleri 18. yy. a dayanır. Kuzey Amerika’da kolayca yetişen bal kabağı (pumpkin) hemen hemen […]

Pandemi’ nin tüm dünyayı etkisi alması ile birlikte evlerimizde her zamankinden daha fazla zaman geçirmeye başladık. Eğer ofisler ve kafelerde içtiğiniz kahveleri evde nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki önerilerimize ve pratik tariflere göz atabilirsiniz. Evde filtre kahve demlemek hem çok keyifli hem de çok kolaydır. Evinizde kahve demlemek için birbirinden farklı kültürlerin çok farklı ekipmanları […]

Kahvaltılar, tatlılar ve atıştırmalıklarla en iyi giden içeceklerin başında fitre kahve gelir. Kahveniz ve yiyeceğinizin uyumu için aroma, gövde ve asidite dengesinin, hatta kahve ve yiyeceğin dilinizin hangi bölgesine temas ettiğinin bile ne kadar önemli olduğuna bu yazımızda değineceğiz. Meyveler Taze meyveler ve meyveli tatlılar kahve ile birlikte tüketmek için hafif ve sağlıklı seçimlerdir. Bu […]

İyi bir Latte için nitelikli kahvenizden sonra en önemli girdi süttür. Genel olarak sütün içeriğinin %87’sini su oluşturur. Kalan kısımda ise %2.5 – 6 arası yağ, %3 – 5 arası protein, %3,6 – 5,5 arası laktoz ve mineraller (kalsiyum ve magnezyum) yer alır. Lezzetli bir Latte yapmak için üç parametreye dikkat etmek gerekir: Protein yüzdesi, […]

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]