Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET

BLOG - Püf Noktalar

kahve makinesi temizliği

Günlük enerji ve mutluluğunuzun kaynağı olan kahve makinelerinizi ne sıklıkla ve nasıl temizliyorsunuz? Genellikle göz ardı edilen bu rutini sizin kolaylaştırmak için buradayız! Farklı kahve makineleri için temizlik adımlarını bu içeriğimizde sıraladık. Hemen göz atın!

kahve-çekirdeği-nereden-alınır-

Eğer sizin için de kahve içmek bir “deneyim” ise doğru yerdesiniz. Damak tadınıza en uygun ve en iyi kahve çekirdeğini bulmak için başvurabileceğiniz noktalar bu yazıda! Lezzetli, kaliteli ve doğru kahveyi satın alabileceğiniz 5 farklı yeri listelediğimiz bu içeriği hemen keşfedin!

Pek çok kahve severin kırmızı çizgisi olan espresso için en iyi kahve çekirdeği sizce hangisi? Buna nasıl karar verebiliriz? Peki espresso makinesi için ideal kahve çekirdeğini nasıl anlarız? Eğer siz de bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız hemen içeriğimize göz atın!

süt köpürtme

Kahvesini sütlü sevenlerin favorilerinden biri de süt köpüğü ile yapılan kahve çeşitleridir. Eğer siz de onlardan biriyseniz, bu içeriğimiz tam size göre! Bu yazıda size nasıl evde süt köpürtebileceğinizi anlattık. Sütlü kahve içmeyi daha keyifli hale getirecek ipuçlarını takip edin!

Kahve demlerken seçtiğiniz suyun önemini biliyor musunuz? Peki yanlış su seçiminin kahvenizden istediğiniz lezzeti ve kokuyu tamamen değiştirebilecek kadar güçlü olduğunu söylesek? Birçok kahve sever tarafından göz ardı edilen bu konuyu, sizin için bu içeriğimize taşıdık. Kaçırmayın!

Birçoğumuz kahveyi yalnızca tadını sevdiğimiz için içerken bazılarımız kafein kaynağından faydalanmak için tercih ediyor. Peki ya hangi kahvenin ne kadar kafein içeriğine sahip olduğunu biliyor musunuz? Bu yazımızda espresso, filtre kahve, Türk kahvesi ve hazır kahvenin kafein oranlarını sizler için mercek altına aldık!

Demleme yöntemleri, demlemede kullanılan ekipmanlar, aroma seçenekleri ve benzeri sayısız detayla kahvenin bardağımıza ulaştığı noktaya kadar geçtiği birçok aşamayı az çok öğrendik. Peki ya kahve çekirdekleri? Bir içecek haline gelmeden önce bu çekirdekler ne gibi aşamalardan geçiyor? Nasıl toplanıyor, nasıl işleniyor? Kaç çeşit kahve çekirdeği var? Bu ve benzeri soruların cevapları, içeriğimizde!

Kahvenin ideal lezzetini yakalamak için demleme ekipmanınız ile birlikte kullanacağınız kahve filtresi de ideal olmalıdır. Peki sizin için hangi filtrenin daha uygun olduğunu biliyor musunuz? Tek kullanımlık filtre kahve kağıdı mı, uzun ömürlü metal kahve filtresi mi, yıkanabilen bez kahve filtresi mi? İçeriğimize göz atın, en iyisini keşfedin!

Kahve çekirdeklerinin ya da öğütülmüş kahvenin en doğru nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için izlemeniz gereken kahve saklama koşulları ve adımlarını bu yazımızda sizlere anlattık. Siz de kahvenizi en iyi şekilde muhafaza edin, sevdiğiniz aromanın tadını çıkarın!

Bazıları için kahvenin her çeşidini içmek son derece kolayken yoğun aromalar ve sertlik seviyeleri bazılarına ağır gelebilir. Oysa birkaç basit yöntem kullanılarak her kahve çeşidi hafifletilerek daha yumuşak içimli hale getirilebilir. Bu yazımızda filtre kahve, espresso ve Türk kahvesi üzerinden verdiğimiz tarifleri uygulayarak kahve keyfinize yumuşak bir dokunuş yapabilirsiniz!

Yüksek fiyatları nedeniyle alamadığınız espresso makineleri yüzünden, evde espresso keyfinden geri kalmanız gerekmez. Başka kahve demleme ekipmanlarıyla da espresso lezzetini ve kıvamını yakalamanız mümkün! French press ve moka pot kullanarak adım adım uygulayabileceğiniz espresso tariflerini, bu yazımızda keşfedin!

Evde kahve demlemek için ekipman, su ve kahve çekirdeğine ihtiyacınız var. Ekipman seçimi kahve seçimin göre nispeten kolay diyebiliriz. Ekipman için en popüler seçenekleriniz French Press, Filtre Kahve Makinesi, Moka Pot ya da Dripper olacaktır. Ama bu ekipmanlar kahve demlemek için kahve seçimine geldiğiniz zaman seçenekler yüzün üzerine çıkıyor. Brezilya, Kolombiya, Kenya, Etiyopya, Kosta Rika […]

Bu yazımızda Moka Pot ile kahve demleyenlerin ya da yeni başlayacak olanların en sık sorduğu ve en çok yaptığı hatalara maddeler halinde cevaplar vereceğiz. SORU:Moka Pot ile hangi kahveyi kullanmalıyım? CEVAP:Moka Pot kahve demlerken basınç oluşturduğu için espressoya yakın bir lezzet alırsınız. Moka Pot işe başta espresso harmanları olmak üzere tüm kahve çeşitleri ile demleme […]

Kahve çekirdeği seçimi, nitelikli kahve tüketme yolculuğunun en önemli adımlarından biridir. Doğru bir şekilde seçilen kahve çekirdeği, kişinin istediği aromaları vererek keyifli bir içimin kapısı açar. Bu yazımızda sizlere kahve çekirdeğinizi daha doğru seçmeniz için yardımcı olacak tüyolar ve önemli bilgilere yer verdik. İçerik etiketi, kahve çekirdeğinin bölgesi, aroması, blend olup olmadığı ve kavrulma derecesi […]

Kahve uzunca bir süredir ev ve ofis hayatımızın çok önemli bir parçası, ama maalesef her evde ve ofiste nitelikli kahve demlemek için ekipman ve ortam olmayabiliyor. Bu yazımızda evde ve ofiste tek başınıza nasıl kolayca kahve demleyebileceğinizi anlatmaya çalışacağız. Her zaman belirttiğimiz gibi iyi bir kahve içmenin olmazsa olmazı kahveyi çekirdek halinde satın alıp içmeden […]

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]