Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HARİO MİLL SKERTON ÖĞÜTME AYARLARI

Tarih: 7 Haziran 2016 Yazar: enderakgul

Bu yazıda size Hario Mill Skerton ürününün öğütme ayarlarını maddeler halinde resimli olarak açıklayacağız.

En üstteki vidayı çıkardığımızda mekanizma üç parçadan oluşuyor: Sırasıyla döndürme kolu, vida kilitleme parçası ve öğütme boyutu ayarlama vidası. Parçaları ayırdığımızda kalan son vidayı çevirerek, öğüttükten sonra elde edeceğimiz kahvenin ince veya kalın olmasını sağlayabiliyoruz. Herhangi bir öğütme denemesi yapmadan bütün parçaları geri takmayı unutmayın, çünkü kilitleme vidasını takmadan yapacağınız öğütmede öğütme boyutu ayarlama vidası yerinden oynayacağından ayar bozulacaktır.

Öğütme boyutu ayarlama vidasını sağa çevirerek daha ince, sola çevirerek daha kalın bir kahve elde edebiliriz. Aşağıda farklı ekipmanlar ile kahve demlemek için ihtiyacınız olan kahve boyutunu nasıl elde edebileceğinizden bahsedeceğiz. Bu işlemden verim alabilmek için ilk olarak dişliler arası mesafeyi sıfıra indirmeniz gerekiyor. Bunun için öğütücü kısmında hiç kahve bırakmamalısınız, yani bu ayar değişikliklerini yapmanız için ilk yapmanız gereken şey üst hazneyi tamamen boşaltmak olacak. Tur olarak ifade ettiğimiz kavram vidanın bir tur dönmesi değil, bir dişli dönmesi.

Espresso1 Tur
Moka Pot / Aeropress2 Tur
Hario v603 Tur
Kağıt Filtre4 Tur
Metal Filtre5 Tur
Chemex6 Tur
French Press7 Tur

Elbette bu ayarlar genel öneriler. Herkesin kahve zevki farklı, bu yüzden hangi demleme ekipmanı ile hangi boyutta öğütülmüş kahve kullanmanız gerektiğini denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz. Bu bilgileri başlangıç değeri olarak kullanabilirsiniz. Eğer kahvenin tadı acıysa öğütme boyutunu kalınlaştırmanız, sulu bir tat alıyorsanız ise öğütme boyutunu inceltmeniz tadı istediğiniz şekilde etkileyecektir.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]