Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

YÖRESEL KAHVE ÇEŞİTLERİ: COLOMBİA

Tarih: 14 Mayıs 2021 Yazar: Onur Oral

Colombia kahvesi hem dünyada hem de Türkiye’de en popüler kahve tercihlerinden biridir. Hatta kahveyle arası olmayan herhangi birine bir çekirdek ismi sorulsa vereceği ilk cevap Colombia olabilir. Peki nedir bu kahveyi böylesine herkes tarafından bilinen, sevilen ve özel yapan? Hangi özellikleri insanları çeker ya da hangi yönüyle bu kadar sık tüketilir? Gelin işe Colombia kahvesini tanımakla başlayıp özelliklerini öğrenerek bu sorulara yanıt arayalım. 

Colombia Kahvesinin Kısa Tarihi

Kahvenin keşfedildiği 15. yüzyıl ile kıyaslandığında oldukça yeni sayılabilecek Colombia kahvesi, dünya ticaretini 1800’lü yılların başında yapmaya başlar. 20. yy’a geldiğimizde giderek artan talep ile yükselen kahve ticareti, 1927 yılında kurulan Colombia Ulusal Kahve Yetiştiricileri Federasyonu ile resmiyet kazanır. Bu kurum aslında покривало на диван Colombia’nın kahve ve çekirdek ihracatında dünyanın merkezi haline gelmesindeki en önemli etkenlerden biridir. 

Coğrafi açıdan mükemmel yetiştirme koşullarına sahip olan Colombia, dağlık bölgeleri ve verimli toprağı ile kahve bitkisinin kolayca mahsul vermesini sağlar. Özellikle Arabica olarak bildiğimiz ve yüksek rakımlı ağaç gölgelerini seven kahve çeşidi için Colombia, daha lezzetli ve yoğun bir aromaya sahip çekirdekler elde etmek açısından idealdir. Üstelik bu çekirdekler öğütüldüğünde herkes tarafından tüketilebilecek orta sertliği ile daha fazla kişiye ulaşır. Dolayısıyla yöresel kahveler arasında Colombia kahvesinin en popüler ve sevilen seçeneklerden biri olması neredeyse kaçınılmazdır. 

Colombia Kahve Özellikleri

Standart bir Colombia çekirdek kahvesi, günümüzde nispeten küçük çiftliklerde yetiştirilir. Büyük bir yüzölçümüne sahip olan Colombia’da hasat mevsimi de bölgelere göre değişir. Bu da çekirdeklerin lezzetini ve özelliklerini etkiler ancak hemen hepsi için söylenebilecek ortak noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Colombia çekirdek kahvesi, hemen her formunda yumuşak ve dengeli olarak tanımlanır. Asidik seviyesinin orta плед купить – yüksek olduğu söylenebilecek bu kahve çeşidi, parlak ve canlı bir demleme sağlar. 
  • Lezzet notaları arasında kırmızı meyveler, tropik meyveler, elma, çilek ve karamel sayılabilir. Bazı çeşitleri çikolata tadında ya da hafif baharatlı olabilir. Genel olarak ele alındığında kendine has bir tatlılığı olduğu söylenir. 

Colombia kahvesi neredeyse tüm kavurma yöntemleri için idealdir. Yumuşak tadı sayesinde özellikle pişirildiğinde sert ve yoğun bir aromanın elde edildiği espresso demleme yöntemi için mükemmel bir seçim olan bu kahve, süt ve benzeri lezzetlerle yumuşatılmaya ihtiyaç duyulmadan tüketilebilir постільна білизна купити. Aynı zamanda filtre kahvesini sade ama hafif tüketmek isteyenler için de oldukça iyi bir tercihtir. 

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]