Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

EVDE KOLAYCA LATTE HAZIRLAMA

Tarih: 26 Ekim 2018 Yazar: enderakgul

İyi bir Latte için nitelikli kahvenizden sonra en önemli girdi süttür. Genel olarak sütün içeriğinin %87’sini su oluşturur. Kalan kısımda ise %2.5 – 6 arası yağ, %3 – 5 arası protein, %3,6 – 5,5 arası laktoz ve mineraller (kalsiyum ve magnezyum) yer alır. Lezzetli bir Latte yapmak için üç parametreye dikkat etmek gerekir: Protein yüzdesi, yağ yüzdesi ve sıcaklık. Protein; ısıtıldıkça hava kabarcıkları etrafını sararak koruyucu bir ceket oluşturur ve köpüklerimizin uzun süreli olmasını sağlar ama fazla ısıtma (70‎°C’nin üzerinde) bu koruyucu ceketin hava baloncuklarının patlamasına ve sönmesine neden olarak krema ve köpüğümüzü yok eder. Genel olarak sütünüzdeki yağ oranı arttıkça daha akışkan ve kremamsı bir süt elde edersiniz ve daha kolay Latte yapabilirsiniz. Yağ oranı azaldıkça ise köpük oluşumu kolaylaşır ve Cappuccino yapması daha rahat olur.

Moka Pot

İyi bir Latte’nin temelini kaliteli bir Espresso oluşturur.  Espresso makineleri 9 bar basınç oluştururken Moka Pot 2 – 3 bar basınç ile Espresso’ya en yakın içeceği demlemenizi sağlar.

French Press

Burada French Press’i kahve demlemek için değil süt köpürtmek için kullanıyoruz. Süt köpürtmek için temelde iki yöntem var: Sıcak buhar ve fiziksel karıştırma. Kahve satıcılarındaki gibi buhar çubuğu olan bir Espresso makineniz yoksa süt köpürtücü olarak French Press ya da manuel/pilli süt köpürtücüler kullanabilirsiniz.

Kahve

Espresso makineniz ya da Moka Pot ile yapacağınız bir shot Espresso (30 mL) bir kişilik Latte için uygun olacaktır. Unutmayın, kahvenizin taze kavrulmuş ve öğütülmüş olması kalitesini doğrudan etkiler.

Evde Latte Hazırlama (2 Bardak)

Öncelikle 2 Cup Moka Pot’umuz ile Espresso’muzu demliyoruz. Mümkünse büyük boy (8 Cup) French Press’imizi sütle yarıya kadar dolduruyoruz. 15-20 kez pistonu aşağı-yukarı hareket ettirerek sütü çırptıktan sonra sonra sütümüzü başka bir kapta azami 70‎°C’ye kadar ısıtıyoruz. Kupamıza boşalttığımız Espresso’muzun üzerine ısıtılmış sütü ve köpüğü yavaş yavaş ekliyoruz ve Latte’miz hazır. Tabii ki her zaman söylediğimiz gibi evinizin baristası olarak kendi damak zevkinize göre tüm parametrelerle oynayabilirsiniz.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]