Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HASSAS KAHVE TARTILARI

Tarih: 7 Şubat 2018 Yazar: enderakgul

Bu yazımızda sizlere kahve demlerken neden hassas bir tartıya ihtiyacınız olduğundan ve bunun için kullanabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğiz. 3. nesil kahvecilik akımının yayılması ile birlikte taze kahve içmek için Chemex, Hario V60, Aeropress, American Press gibi demleme ekipmanlarını daha çok kullanır olduk. Temel prensipte 3. nesil kahve akımı, kahve kültürüne şarap muamelesi yapıyor. Bunun için de artık ölçülerimizi bardakla kaşıkla değil; kuyumcularda gördüğümüz 0,1 gram hassasiyetli tartılara benzer, kahve demleme için üretilmiş özel tartılar ile ayarlıyoruz. 3. nesil kahveler şimdiye kadar alıştığımız kahvelerden çok daha az kavrulduğu için, çekirdekler geldiği yöredeki yerel tatları çok daha fazla barındırıyor. Bu tatları ortaya çıkarmak için de yukarıda saydığımız demleme ekipmanlarını layıkıyla kullanmak gerekiyor. SCAE’nin kabul ettiği evrensel kahve/su oranı 7 gram kahveye 125 mL su.  Aynı kahve çekirdeğinden farklı ekipmanlar ve farklı su/kahve oranları (7 / 125 oranını %20 den fazla bozmadan) ile farklı lezzet ve aromalar alabilirsiniz. Bunun için eğer sürekli kahve tüketiyor, kahvenizden yeni lezzetler almak istiyor veya tam tersine kahvenizi hep standart bir ayarda içmek istiyorsanız bir hassas kahve tartısı almanız şart diyebiliriz. Bu yazımızdan, başlangıç ve orta seviyede hem dünyada hem ülkemizde kabul görmüş iki hassas kahve tartısı modeli hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bonavita Hassas Kahve Tartısı

Bonavita özellikle SCAE onaylı filtre kahve makinesi ve elektrikli su ısıtıcısı ile dünyada baristalar başta olmak üzere tüm kahveseverler tarafından tanınıyor. Rakibi Hario’ya göre en büyük iki avantajı ise USB ile şarj edilebilirliği ve su geçirmez kaplaması.

  • Hassasiyet: 0.1 g
  • Azami ölçüm: 2000 g
  • Boyut: 17.8 cm x 13.4 cm
  • 2 adet otomatik modu mevcut.
  • Suya dayanıklı nano boya kaplamaya, şarj edilebilir pile ve kullanım sonrasında kullanabileceğiniz koruyucu bir kaba sahip.

Hario Hassas Kahve Tartısı

Hario markası kaliteli ekipmanları ile 3. nesil kahve akımı içinde önemli bir yer tutuyor.

  • Hassasiyet: 2 – 200 g için ± 0.1 g, 200 – 500 g için ± 0.5 g, 500 – 2000 g için ± 1.0 g
  • Azami ölçüm: 2000 g
  • Boyut: 12 cm x, 14 cm
  • İki adet AAA pil ile çalışıyor.
  • 5 dakika boyunca kullanılmadığında kendini otomatik olarak kapatıyor, zamanlayıcısı kullanılırken ise 100 dakika boyunca kapanmıyor.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]