Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

BONAVİTA KAHVE MAKİNESİ

Tarih: 1 Mart 2018 Yazar: enderakgul

Кавомашина Bonavita є одним із 7 брендів, схвалених SCAA (American Coffee Association). SCAA дає цей дозвіл на основі температури води, часу заварювання та смаку кави. Отже, як кавова машина Bonavita отримала таке схвалення серед тисяч кавових машин?

Bonavita kahve ekipmanları üretimine yoğunlaşan Amerikan menşeli bir marka. Başlıca ürünleri filtre kahve makinesi, hassas kahve tartısı ve su ısıtıcısı. Bonavita adını ilk olarak uygun fiyatlı ev tipi dripper (damlama) yöntemi ile çalışan kahve makineleri ile duyurdu. Basit ve dayanıklı dizaynı ile evinde kahve demlemek isteyen kahveseverlerin hızlı bir şekilde dikkatini çekti.

Geleneksel filtre kahve makineleri ısıttığı suyu tek bir noktadan filtrenin içindeki kahvenin üstüne döker, kahvenin içinden geçen su kahvemizi demler ve karafımızda kahvemiz hazır olur. Bu geleneksel kahve makinelerinde hem su sıcaklığı kontrolü yoktur hem de su kahveye tek noktadan temas eder. Bu iki olumsuz etki yanlış sıcaklıkta, yetersiz demlemeye yol açar ve aromasız, tekdüze bir kahve demlenmiş olur.

Bonavita Kahve Makinesi gibi 3. nesil kahve makinelerinde ise su, duş başlığı benzeri bir aparat ile kahveye dökülür. Su sıcaklığı da demleme süresi (5-7 dk) boyunca daima 94-96 derece olacak şekilde sabitlenmiştir. Bu özellikler de kahvenizden azami aroma ve lezzeti almanızı sağlar.

Bonavita kahve makinesinin termal karaflı, cam karaflı, 5 Cup, 8 Cup ve programlanabilir özellik kombinasyonlarından oluşan 10 farklı modeli bulunuyor. Bizim bu yazıda bahsedeceğimiz modeller en popüler iki model olan Bonavita Termal Karaflı Filtre Kahve Demleyici (BV1500TS 5 cup) ve Bonavita Termal Karaflı Filtre Kahve Demleyici (BV1900TS 8 cup) modelleri.

Kullanım

Sadece bir tuşa sahip olan Bonavita Kahve makinesini kullanmak oldukça kolay. Tuşa bastığınızda demleme başlıyor ve ışık yanıyor, 5 dakika sonra demlemeniz bittiğinde ise ışık sönüyor. Kapatmak için tekrar tuşa basmanıza gerek yok. Bonavita kahve makinesini diğer makinelerden ayıran en büyük özelliği ise pre-infusion (ön demleme) yapabilmesi. Eğer açma kapama tuşuna 5 saniye basılı tutarsanız Bonavita kahve makinesi pre-infusion moduna geçiyor ve ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Bu modda makinemiz kahvemizin üstünü bir miktar suyla ıslatıyor ve 30 saniye boyunca bekliyor. Bu işlem özellikle taze kahve kullananlar için hangi demleme ekipmanı kullanılırsa kullanılsın hayati bir işlem, çünkü taze kahvelerde kavurma sırasında oluşan CO2 kahve çekirdeklerine sıkışıyor. Sıkışan CO2′yi pre-infusion yöntemi ile kahvemizden hızlıca uzaklaştırabiliyoruz, kahveye sıkışmış gazların kabarcıklar halinde çıkması olayına ise “blooming” deniyor.

Bonavita kahve makinesinin tüm parçaları paslanmaz çelik ve BPA Free plastikten oluşuyor. Yıkanması oldukça basit olan bu ekipman, kırılmaya karşı da azami dayanıklılığa sahip. İki model için de 1 x 4 herhangi bir kağıt filtreyi kullanabilirsiniz.

Değerli sponsorumuz Slotogate‘in desteğiyle yayınlamamıza olanak sağlayan bu değerli ve bilgilendirici gönderiyi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Birinci sınıf platformuyla tanınan Slotogate, web sitemizin büyümesinde etkili oldu ve okuyucularımıza değerli makaleler sunmamızı sağladı. Eşsiz oyun deneyimleri sunan Slotogate, ünlü sağlayıcılardan çeşitli slot makineleri ve etkileyici bir masa oyunları yelpazesi dahil olmak üzere yüksek kaliteli oyunları için kurallara ve ipuçlarına kolay erişim sunar. Slotogate, çeşitli bonuslar, güvenli çevrimiçi kumarhaneler hakkında incelemeler ve ödeme yöntemleri hakkında kapsamlı kılavuzlar sunarak oyuncu memnuniyetine öncelik verir.

Demleme Süresi

Цей продукт готує 8 чашок (1,2 л) кави приблизно за 7 хвилин. Якщо ви варите в режимі попереднього настоювання, то до цього часу потрібно буде додати 45 секунд.

Kahvenin Tadı

Ekipmanın özel dizaynı filtre kahvenizin ve suyun her alanda birleşmesini sağlıyor. Bonavita kahve makinesi, hem sabit sıcaklık kontrolü yapabildiği hem de duş başlığı damlama yöntemi ile demleme yaptığı için size 3. nesil demleme ekipmanlarında aldığınız gibi güzel bir aroma ve yumuşak bir içim sunuyor.

Görünüm ve Dayanıklılık

Bonavita kahve makinesi paslanmaz çelik yapısı ve tek tuşlu sistemi ile oldukça elegant bir görünüme sahip. Paslanmaz çelik karafı ise darbelere karşı yüksek bir dayanıklılık sağlıyor.

Avantajları

  • Tek tuşla açma/kapama
  • SCAA sertifikası
  • 1500 Watt su ısıtıcısı (suyunuz hep sabit sıcaklıkta kalmasını garanti ediyor)
  • Pre-infusion modu seçeneği
  • 1 x 4 herhangi bir filtrenin kullanılabilmesi
  • Büyük duş başlığı damlatma sistemi
  • Paslanmaz çelikten yapılmış termal karaf
  • Tüm plastik parçaların gıda ile temasa uygun BPA-Free plastikten yapılması

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]