Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

FRENCH PRESS NEDİR?

Tarih: 21 Ağustos 2016 Yazar: Onur Oral

Tarihi ve Dizaynı

French Press, filtre kahve demlemek için hem en klasik hem de dünya çapında en yaygın kullanılan ekipman. İlk patenti 1932 yılında İtalyanlar tarafından alınmış olsa da 1800’lü yılların ortasında Fransızlar tarafından kullanıldığı söyleniyor. Efsaneye göre Fransız bir asker bir gün kamp ateşinde kahve yapmaya karar veriyor, ancak suyu kaynatırken kahveyi suyun içine koymadığını fark ediyor. Kahve çekirdeklerini sonradan ekleyen Fransız, sudaki çekirdeklerden kurtulup kahvenin sadece içebileceği kısmını ayırmak istiyor. O bölgeden geçen İtalyan bir tüccardan metal bir levha alan Fransız asker, levhayı bir çubuk yardımıyla iterek kahveyi süzüyor. Askerin kahve hakkında oldukça umutsuz olmasına karşın İtalyan tüccar ve Fransız asker, kahveyi tattıklarında içtikleri en iyi kahve olduğu konusunda hemfikir oluyorlar. Bu şekilde bir kaza sayesinde yeni bir kahve demleme yöntemi keşfediliyor.

Bu sistem oldukça basit bir yapıya sahip, sadece cam bir kap ve ucunda içeceğiniz kahveden öğütülmüş çekirdekleri ayıracak metal bir filtre olan bir çubuktan oluşuyor.

Öğütme

French Press kahve demlerken genelde kahvenizi coarse (iri taneli) boyutta öğütmenizi öneriyoruz.

Demleme

Öncelikle biraz sıcak su ile French Pressimizde bir süre ön ısıtma yapmamız gerekiyor. Bunun için sıcak suyu French Press’imizde çalkalayıp suyu atmamız yeterli. Ardından bir kişilik bir kupa kahve için 13 – 14 gram kahve ve 200 mL (bir su bardağı) sıcak suyumuzu hazırlıyoruz. Kişi sayısı arttıkça kahve ve su oranını doğru orantı ile arttırabilirsiniz. Öğütülmüş kahvemizi French Press’e koyup üzerine tüm suyumuzun yaklaşık %10’unu ekliyoruz ve blooming işleminin (kahve içindeki CO2 gazının kahveden uzaklaştırılması) tamamlanması için birkaç saniye bekliyoruz. Ardından biraz karıştırıp geri kalan suyu ekliyoruz. 4 dakika kadar bekledikten кастрюля sonra Press’i yavaş bir şekilde aşağıya doğru itiyoruz. Hazırladığımız kahveyi mug veya server’ımıza aktarıp mis gibi taze kahvemizin tadını çıkarıyoruz.

Avantajları

French Press’in metal filtresi kahve içindeki bazı yağların kahvenize geçmesine izin verir ve daha sert ve bitter hissi veren bir kahve demlemenize olanak sağlar. Bunun yanı sıra French Press kullandığınızda sürekli kağıt filtre kullanmak zorunda kalmazsınız. French Press’inizden en iyi lezzeti alabilmek adına Kahvenizi купить набор кастрюль demledikten hemen sonra French Press’inizi deterjan ile temizlemenizi öneriyoruz.  Koyu kavrulmuş kahveler French Press ile her zaman daha iyi sonuçlar verir. Brezilya, Kolombiya, Sumatra ve Filtre Kahve Özel Harmanlarını French Press ile deneyebilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

French Press alırken kesinlikle Bodum, Bialetti, Hario veya benzer seviyede kahve demleme ekipmanları konusunda uzmanlaşmış bir markanın ürününü almalısınız, çünkü French Press’inizin en önemli parçası olan metal filtre kalitesiz olursa yaklaşık 3 4 demlemeden посуда для индукционной плиты sonra kahve taneleri ve yağlar kolaylıkla kahvenize karışır ve French Press’iniz kullanılamaz hâle gelebilir.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]