Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HARİO MİLL SKERTON VE HARİO MİNİ MİLL KARŞILAŞTIRMASI

Tarih: 7 Haziran 2016 Yazar: enderakgul

Taze ve güzel bir kahve içmenin vazgeçilmezi olan kahve öğütücülerinden (kahve değirmenleri) en popülerleri Japon Hario markasının Hario Mill Skerton, ve Hario Mini Mill modelleri. Bu yazımızda bu iki modeli ve aralarındaki farkları sizin için inceleyeceğiz.

Boyutlar

İki ürünün de boyu 18 cm, ama Hario Mill Skerton biraz daha geniş bir gövdeye sahip. Bu iki modelin kapasitelerini karşılaştırdığımız zaman Hario Mill Skerton’ın farkı ortaya çıkıyor. Hario Mill Skerton 60 gram kahve çekirdeğini rahatlıkla alabilirken zorlama ile bu miktar 75 gram kahveye kadar çıkarılabiliyor, Hario Mini Mill haznesi ise sadece 30 gram kahve çekirdeği alabiliyor.

Öğütücü Fonksiyonelliği

Hario Mill Skerton ürününde kahve öğütme boyutunu ayarlamak için çevirme kolunu çıkarmanız ve boyutu ayarladıktan sonra gövdeye tekrar oturtmanız gerekiyor, Hario Mini Mill’de ise bu işlem daha basit. Restoranlarda gördüğünüz tuz/karabiber öğütücüleri gibi altındaki vidanın yardımıyla kolayca ayarlanabiliyor. İki ürün için de 30 – 60 gram kahve çekirdeği öğütmek 2 – 4 dakika arası zaman alıyor.

En Verimli Kullanım

Hario Mini Mill, evde 1 – 2 kupa kahve demlemek isteyenler için uygun bir seçim, ayrıca kırılma ihtimali olan cam bir parçası olmaması yolculuk edenler için de tercih sebebi. Son olarak da French Press ile kahve demlemeyi sevenler için Mini Mill burun farkı ile Mill Skerton’ın önünde diyebiliriz, çünkü büyük öğütümlerde Mini Mill daha sabit bir kahve değirmeni özelliğini gösteriyor. Hario Mill Skerton ise evde büyük miktarlarda kullanım için daha uygun. Özellikle çok kahve gerektiren Syphon, Chemex, Decanter vb. bir metot ile demleme yapacaksanız Hario Mill Skerton’ı önerebiliriz.

Özet

Hem Hario Mill Skerton hem de Hario Mini Mill evde kullanım için oldukça kaliteli öğütücüler. Uygun fiyatları, seyahat esnasında yanınızda taşıyabilmeniz ve makinede yıkanabilir olmaları en öne çıkan özellikleri. Sizin için önerdiğimiz kahve öğütücüsü eğer sürekli olarak birden çok kişi için kahve demliyorsanız Hario Mill Skerton, eğer kendi başınıza kahve demlemek için kullanmayı planlıyorsanız Hario Mini Mill olacak.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]