Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

YUMUŞAK İÇİM KAHVE NASIL YAPILIR?

Tarih: 20 Mayıs 2021 Yazar: Onur Oral

Kahve, eğer yoğun aromalı ve bol telveli şekilde demlendiyse diğer pek çok sıcak ya da soğuk içeceğe kıyasla biraz sert bir hal alabilir. Hatta bu nedenle kafein ihtiyacını bu içecekle birlikte karşılamak isteyenler için tüketilemeyecek duruma gelebilir. Böyle zamanlarda farklı şekillerde kahvenin yoğun aromasını kırmak, yani yumuşak içimli yapmak; hem daha kolay tüketilmesini hem de lezzetinin artırılmasını sağlar. Bu yazımızda sizlere en çok tüketilen üç farklı kahve çeşidini nasıl yumuşak içimli kahve haline getirebileceğinizi anlattık. Gelin kahve keyfinizi bölmek yerine bu yöntemleri deneyin!

Yumuşak İçim Türk Kahvesi Tarifi

Yumuşak içimli Türk kahvesi elde edebilmek için iki farklı yöntem vardır; süt ya da süt tozu ile lezzetlendirmek. Her ikisi de benzer aşamalarla Türk kahvesine eklenir. Ancak biz bu aşamaları sizin için aşağıda ayrı ayrı anlattık.

Süt ile Türk kahvesi:

  • Süt ile yumuşak içimli Türk kahvesi yapmak için kişi sayısına göre cezveyi sütle doldurup kısık ateşte ısıtın. 
  • Süt ısınınca üzerine kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştırın. Bu aşamada dilerseniz şeker ekleyebilirsiniz.
  • Kahve kaynayıp köpürmeye başladığında ocaktan uzaklaştırıp köpüğünü fincana alın. 
  • Kahveyi tekrar ocakta bir taşım kaynattıktan sonra tamamını fincana/fincanlara boşaltın. 

Süt tozu ile Türk kahvesi:

  • Kişi sayısına göre cezveye su ve kahve ekleyerek kısık ateşte ısıtın. 
  • Yaklaşık 30 sn – 1 dakika kadar karıştırarak su ile kahveyi homojen bir kıvama getirin. 
  • Daha sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar süt tozu ekleyip karıştırarak suda eritin. 
  • Kahve kaynayıp taşmaya başladığında ocaktan alın ve fincan/fincanlara doldurun. 

Diğer sütlü kahve tarifleri için ‘Sütlü Kahve Nasıl Yapılır?’ içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Yumuşak İçim Filtre Kahve Tarifi

Filtre kahve, diğer kahve türlerine göre biraz daha hafif bir tada sahiptir ancak yine de herkes sade haliyle tüketemeyebilir. Eğer sizin de için de filtre kahve yumuşak içimli haliyle daha tüketilebilir olacaksa, kahvenizi normalden daha az telve ile demlemeyi deneyebilirsiniz. Böylece aroması daha seyreltilmiş ve hafif bir kahve elde edebilirsiniz. 

Eğer aromasını kaybetmeden yumuşak içimli filtre kahve yapmak istiyorsanız bunun için yine süt veya süt tozundan faydalanabilirsiniz. Kahvenizi demledikten sonra üzerine ısıttığınız sütü ekleyebilir ya da doğrudan süt tozu ekleyip karıştırarak tadını yumuşatabilirsiniz. 

Yumuşak İçim Espresso Tarifi

Pek çok kişi için espresso tüketmek son derece zordur. Demleme şeklinden dolayı yoğun, baskın ve sert bir tada sahip olan espresso, aslında en çok yumuşak içimli haliyle tüketilir. Sıcak/soğuk süt, süt köpüğü ve şuruplarla zenginleştirilen bu kahve, böylece hem daha hafif hem de tatlı/şekerli aromalara sahip olur. Bu yöntemlerle hazırlanan yumuşak içimli espresso kahve o kadar çok talep görmüştür ki; zamanla mocha, latte, macchiato, cappuccino gibi isimlerle yeniden tanımlanmıştır. Siz de bu yöntemlerden faydalanarak daha hafif espresso bazlı kahveler yapabilirsiniz. 

Espresso’yu yumuşatmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri de üzerine su eklemektir. Kahvenizi demledikten sonra üzerine ekleyeceğiniz sıcak veya soğuk su ile americano adını verdiğimiz kahve çeşidini elde edebilir, böylece espresso kahvenizi rahatlıkla tüketebilirsiniz.  

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]