Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

SOĞUK KAHVE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

soğuk-kahve

Tarih: 30 Haziran 2023 Yazar: Mert Kokılıg

Yazı sıcaklarını daha çekilir kılan bir şey varsa o da buz gibi lezzetli bir kahvedir. Her yudumunda bir yandan serinlik hissi yaratırken bir yandan da mükemmel bir aroma tatmanızı sağlar. Üstelik bununla da yetinmez soğuk kahve; aynı zamanda enerjinizi artırıp size gün boyu keyifli ve aktif bir yaşam vaat eder. Eğer bu sözlerimizden yeterince etkilendiyseniz hazır olun, en güzel soğuk kahve çeşitlerini en güzel saatlerinizle buluşturuyoruz! İşte yaz aylarının vazgeçilmezi olacak hem pratik hem de lezzetli 6 kahve çeşidi!

Sade Sevenlere: Cold Brew

Cold brew kahve, son yıllarda popülerliği hızla artan soğuk kahve çeşitlerinden biri. Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen sade kahve severlerin favorisi olan bu kahve çeşidi, popülerliğini her geçen gün artırıyor. 

Düşük asiditeli yumuşak bir içime sahip olan Cold Brew, bu niteliklerini demleme biçimine borçludur. Bu yöntemde kahve çekirdekleri soğuk suyla uzun bir süre (genellikle 12-24 saat) demlendikten sonra süzülüp soğutuluyor. Ancak bu işlem profesyonel baristalar tarafından genelde cold drip adı verilen bir demleme yöntemiyle ve özel ekipmanlarla yapılıyor. Siz yine de evde denemek isterseniz “Yaz Aylarının Kurtarıcısı: Cold Brew” başlıklı içeriğimizi inceleyerek bu lezzetli kahveyi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Bol Bol Buz ve Köpük: Frappe

Öğünlerinizde serin bir esinti yaratmak istiyorsanız, frappe tam aradığınız içecek olabilir. Buzlu kahve ve sütlü köpükle yapılan bu içecek, yazın tercih edilecek favori soğuk kahve çeşitlerinden biridir. Birçok şurup veya baharatla süslenmesi sebebiyle görsel olarak da oldukça cazip seçenekler arasındadır.    

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu içecek, özellikle sıcak yaz günlerinde rahatlamanızı sağlayacak. Başlamak için bir blender veya mikser kullanarak kahveyi, sütü ve buz parçalarını derin bir kapta karıştırın. Buzun iyi bir şekilde kırılması için birkaç kez karıştırmak önemlidir. Karışımı bardağınıza döktükten sonra üzerine bolca köpük ekleyin. Köpüğün üzerine çikolata rendesi veya tarçın serperek servis yapabilirsiniz. 

Sütsüz İçemeyenlere: Iced Latte

Eğer sütlü kahveleri seviyorsanız, iced latte tam size göre! İçerisinde sadece bir shot espresso ve süt bulunan bu içecek, buz ile buluştuğunda nefis bir yaz içeceği haline gelir. Süt oranı arttıkça daha hafif ve yumuşak bir hale gelen iced latte, kahvesini sütsüz içemeyenler için de harika bir yaz alternatifidir. 

Peki bu kahveyi evde nasıl yapabilirsiniz? Öncelikle bir bardak dolusu buzla başlayabilirsiniz. İlk adım olarak, espresso shot’ınızı hazırlayın. Eğer evde espresso makineniz yoksa, bolca filtre kahve kullanarak yoğun bir tat elde edebilirsiniz. Sonra buz dolu bardağınıza espresso shot’ı döküp üzerine soğuk süt ekleyin. Daha şekerli bir aroma için dilerseniz içine vanilya veya tarçın da ekleyebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Pumpkin Spice Latte Nasıl Yapılır?

Kahve – Dondurma Buluşması: Affogato  

Biraz daha farklı bir deneyim arıyorsanız, adresiniz affogato olabilir. Vanilya dondurması veya kaymak üzerine sıcak espresso dökülerek servis edilen bu soğuk kahve çeşidi, bir içecekten çok daha fazlasını sunuyor. Yaz aylarının bir başka favorisi olan dondurmayla tatlandırılan affogato, espresso bazlı kahve sevenler için ideal bir tercih diyebiliriz.

Bu ezber bozan içeceğin hazırlanması da oldukça pratiktir. İlk olarak vanilya dondurması veya kaymağı bir kaseye koyun. Ardından üzerine sıcak espresso shot’ınızı dökün. Sıcak espresso, dondurma üzerinde erirken yoğun bir kahve aroması oluşturur. Dondurmanın kremsi ve tatlı dokusuyla birleştiğinde ortaya benzersiz bir tat ortaya çıkar. Sen de affogatoyu hem bir soğuk kahve içeceği hem de bir tatlı olarak keyifle tüketebilirsin.

Kahvede Aromatik Tatlar: Iced Mocha  

Çikolata ve kahve severler için ideal bir seçenek olan iced mocha, serinletici olduğu kadar tatlı da bir lezzet sunar. Kahveye en çok yakışan aromalardan biri olan çikolata, buzla birleştiğinde ise yaz aylarında kahvenin yanında tatlı ihtiyacını da giderir. 

İçerisinde espresso, soğuk süt, çikolata sosu ve buz bulunan iced mocha’yı yaparken önce espresso shot’ınızı hazırlayın. Ardından üzerine çikolata sosunu ekleyin ve karıştırın. Son olarak sütü dökün ve üzerine buz koyarak servis yapın. Eğer üzerine çikolata rendesi veya çikolata sosuyla süslemek isterseniz, görsel olarak da çekici bir içecek elde etmiş olursunuz.

İlginizi çekebilir: Hangi Ülkede Hangi Kahve İçilir?

Enerji Yüklü Bir Kahve: Coffee Smoothie

Yaz aylarında kurtarıcı olacak soğuk kahve çeşitlerinden bir örnek ise coffee smoothie… Kafeinin enerjisine eklenen yoğurt ve çeşitli tatlandırıcılarla tatlı ihtiyacına enerjik bir çözüm yaratan bu içecek, vazgeçilmeziniz olmaya aday. 

Coffee smoothie, dilediğiniz kahve çeşidi, buz, süt, yoğurt ve meyve veya çikolata parçalarıyla hazırlayabileceğiniz bir içecek. Üstelik hazırlaması da son derece kolay. Tüm malzemeleri bir blender’a koyup karıştırmanız yeterli. Kremsi bir kıvam elde edeceğiniz bu karışımın üzerini sevdiğiniz meyve veya baharatlarla süsleyerek keyifle tüketebilirsiniz. 

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]