Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HANGİ ÜLKEDE HANGİ KAHVE İÇİLİR?

Tarih: 5 Kasım 2021 Yazar: Onur Oral

Eğer sıkı bir kahve severseniz, gittiğiniz her ülkenin gastronomik lezzetlerini tatmaya çalışırken eminiz ki tadına bakabileceğiniz en lezzetli kahveyi aramayı da ihmal etmiyorsunuzdur. Uluslararası ölçekte özel bir yeri olan kahve tabii ki her ülkede farklı şekillerde sunuluyor, tatlandırılıyor ya da demleniyor. Biz de bu içeriğimizde sizler için 9 farklı ülkeye yolunuz düştüğünde hangi kahveleri denemeniz gerektiğine dair seçenekler içeren bir rehber hazırladık.  

İtalya – Affogato

İtalya, kahve tarihinin öğütme şeklinden demleme çeşitliliğine kadar en zengin seçeneklerinin merkezi diyebileceğimiz bir ülke… Doğal olarak en fazla kahve çeşidinin de olduğu yerlerden biri. İtalya’ya gittiğinizde bu kahve çeşitleri arasında denemeniz için bizim size önerimiz, bir top dondurma ile hazırlanan affogato olacak. Eğer kahvenizi şurup, süt, şeker gibi lezzetlerle tatlandırmayı seviyorsanız sizin için harika bir seçenek olan affogato’yu mutlaka bir de anavatanında, İtalya’da içmelisiniz. 

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Yöresel Kahve Çeşitleri

Avustralya – Flat White

Son yıllarda hemen her kafede görebileceğimiz kadar yaygın bir hale gelen flat white, aslında Avustralya kökenli bir kahve çeşididir. Latte’ye oldukça benzeyen ama ondan farklı olarak süt köpüğü eklenmeden, yalnızca bir shot espresso ve sıcak süt ile hazırlanan flat white; süt köpüğü sevmeyenler için lezzetli bir alternatif. Seyahat planlarınız arasında Avustralya varsa, siz de mutlaka tadılacaklar listesine flat white eklemelisiniz. 

Tayland – Thai Iced Coffee

Gittiğiniz ülkelerde geleneksel lezzetleri tatmayı sevenlerdenseniz, Thai iced coffee tam size göre bir seçenek. İçerisinde oldukça güçlü bir kahve bulundurmasına rağmen süt ve kakule eklendiğinde oldukça zengin bir tat profiline ulaşan Thai iced coffee, bir de buz ilave edilerek harika bir içeceğe dönüştürülür. Tayland sıcağında bu içecek, hem serinlemek hem de kafein ihtiyacını karşılamak için mükemmel bir seçimdir. 

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

İrlanda – Irish Coffee

Kahveyi bir de alkolle denemeye ne dersiniz? Evet, burada birçok kez Irish coffee içmiş olabilirsiniz ancak onların içinde aslında İrlandalıların orijinal kahvesinin tadını yakalamak için üretilmiş bir şurup kullanılır. Oysa Irish coffee; tek shot espresso, viski ve köpüğün muhteşem uyumundan doğan harika bir tada sahiptir. Gerçek Irish coffee için İrlanda’ya gittiğinizde bu lezzeti ıskalamayın deriz. 

Meksika – Cafe de Olla

Eğer kahve deneyiminde egzotik tatlar arıyorsanız, denemeniz gereken lezzet kesinlikle Meksika’daki Cafe de Olla’dır. Geleneksel Meksika kahvesine tarçın, anason, karanfil ve esmer şeker eklenerek hazırlanan Cafe de Olla; toprak çömleklerde pişirilip özel toprak kupalarda servis edilmesiyle kendine has bir nitelik kazanır. Siz de Meksika seyahatinizde ülkenin antik ve doğal güzelliklerini keşfederken bu kahvenin tadına bakmayı da ihmal etmeyin.

Finlandiya – Kaffeost

Kahvede yeniliklere açıksanız ve lezzet sınırlarını aşmak istiyorsanız, mutlaka Finlandiya’ya gitmeli ve kaffeost’u denemelisiniz. İskandinav geleneğinin önemli bir parçası olan bu kahve çeşidi, oldukça farklı bir aromayla hazırlanıyor: peynir. Evet, mozarella peynirine benzer ama daha yumuşak ve şekerli bir tada sahip olan özel bir peynir ile hazırlanan kaffeost; bambaşka bir kahve deneyimi arayanlar için birebir. 

Vietnam – Ca Phe Trung

Yumurta ile kahveyi birbirleriyle bağdaştırabiliyor musunuz? Vietnamlılar bunu başarmış ve yumurtalı bir kahve üretmişler. Hem de yeni, deneysel bir iş değil yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip. Yumurta, süt ve şekerin çırpılması ile elde edilen köpüğün kahveye eklenmesiyle yapılan Ca Phe Trung, Vietnam’a gittiğinizde kesinlikle tatmadan dönmemeniz gereken etnik bir lezzet. 

Yunanistan – Frappe

Kahve dükkanlarının favori lezzetlerinden biri olan frappe; kahve, buz ve sütün blender yardımıyla karıştırılarak yapıldığı bir soğuk kahve türüdür. Pratik ve hızlı bir şekilde yapılan frappe, bir yunan geleneğinden günümüze kadar gelmiştir. En çok tercih edilen soğuk kahve çeşitlerinden biri olan frappe,  yaz mevsiminin vazgeçilmez soğuka kahvelerinden biridir. Aynı zamanda frappe; meyve, dondurma, kurabiye ve brownie gibi yiyeceklerle de hazırlanabildiği için birçok farklı alternatif denemeye uygundur.

ABD – Bulletproof

İçerisine tereyağı ve hindistan cevizi yağı eklenerek hazırlanan bulletproof, son dönemin trend kahveleri arasında yer alıyor. Türkçe karşılığı ”kurşun geçirmez” olan bu kahve, ismiyle doğru orantılı bir şekilde kahve severlere alternatif bir tarif sunuyor. Bulletproof pratik tarifinin etkisiyle de çok tercih edilen kahveler arasında yer alıyor. Bulletproof, bir fincan kahve, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağının blenderda çırpılmasıyla elde ediliyor. Bu kahve özellikle ketojonik beslenenler ve spor yapanlar için ideal bir seçim.

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]