Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET

BLOG - Sağlık

türk kahvesinin faydaları nelerdir (1)

Siz Türk kahvesini sadece lezzetli olduğu için mi içiyorsunuz? Size küçük bir sır verelim; aynı zamanda sağlığınızı da koruyorsunuz! İçeriğinde bulunan faydalı bileşenler sayesinde sağlıklı bir besin kaynağı olan Türk kahvesini, bu yazıdan sonra daha çok tüketeceksiniz!

kahvenin-insan-vücuduna-faydaları

Kahvenin faydaları saymakla bitmez… Sağlıklı bir enerji kaynağı olmasının yanı sıra günlük hayatta birçok noktaya dokunan kahve, bazı hastalıkların önleyicisi olarak da öne çıkıyor. Peki kahve neye iyi gelir? Hangi hastalıklar için düzenli tüketilmesi gerekir? Sizin için bu yazımızda inceledik.

kahve-spor

Birçok sporcu öğünlerine düzenli olarak kahve ekler. Hatta kahveden en yüksek verimi
almak için içilmesi gereken zaman aralıkları sıkça tartışılır. Aynı zamanda kahve, düzenli spor yapanlar
tarafından zayıflama amacıyla da tercih edilir. Peki tüm bunların gerçeklik payı nedir? Kahve
gerçekten daha iyi bir spor deneyimi sağlar mı? Cevabı içeriğimizde, hemen keşfedin!

türk-kahvesi

Ülkemizin en çok tüketilen içeceklerinden biri olan Türk kahvesini bir de kafeinsiz çeşidiyle denemeye ne dersiniz? Eğer sizin de sağlığınız kahve tüketimine elvermiyor ya da kafein duyarlılığınız buna engel oluyorsa, kafeinsiz kahve ile tanışmanın tam zamanı! Kafeinsiz Türk kahvesi hakkındaki her şey bu yazıda!

Kahvenizi büyük bir keyifle içerken aslında o anda vücudunuza kaç kalori aldığınızı hiç düşündünüz mü? Biz sizin yerinize düşündük ve bu yazımızda bir yandan kahve içerken bir yandan da kalori hesabı yapmanıza yardımcı olmak için en popüler kahvelerin kalorilerini sıraladık! Siz de içeriğimizden faydalanarak hangi kahvenin kaç kalori olduğunu keşfedin, kahve rutininizi daha bilinçli hale getirin!

Kahvenin besin değerleri arasında neler olduğunu hiç merak ettiniz mi? Örneğin bir fincan kahve içinde ne kadar karbonhidrat ve yağ vardır? Kahve hangi vitamin ve mineralleri içerir? Kafein dışında kimyasını oluşturan maddeler nelerdir? Eğer sizin de aklınızda bu ve benzeri sorular varsa, kahvenin besleyici özelliklerini ve hangi maddenin ne oranda yer aldığını sıraladığımız bu içerik tam size göre!

Yalnızca kahve tüketerek kilo vermek mümkün mü? Kahve vücudumuzdaki yağların yakılmasına yardımcı olur mu? Kahve ne zaman içildiğinde daha fazla kilo verdirir? Kahve ile yağ yakımı – kilo verme arasındaki ilişkiyi sizler için bu yazımızda mercek altına aldık. Eğer siz de kilo verme hedefine kitlendiyseniz, bu içeriğimizi okumadan programınızı yapmayın!

Size kalsa tüm gününüzü kahve içerek geçirmek istediğinizi biliyoruz. Ancak bu eşsiz lezzetin de fazlası zararlı olabilir. Öyleyse günde en fazla kaç fincan kahve içilmelidir? Kaçıncı fincandan sonra riskli olabilir? Kahvenin faydaların en iyi şekilde yararlanmanız, risklerinden de en iyi oranda korunabilmeniz için bu soruları içeriğimizde cevapladık!

Kafein duyarlılığı olan birçok kişi, kahve içmeyi çok sevdikleri halde bundan mahrum kalırlar. Onlar için üretilen kafeinsiz kahve ise bu sefer “Sağlığa zararlı olabilir mi?” soru oklarının hedefi olur. Peki gerçekten kafeinsiz kahve zararlı mı? Normal kahve ile kıyaslandığında ne gibi zararları ya da faydaları var? Sizin için bu soruları ve daha fazlasını içeriğimizde yanıtladık!

Eğer güne enerjik başlamak istiyorsanız hangi saat aralığında içeceğiniz kahve daha etkilidir? Düzenli olarak spor yapıyorsanız ve spor performansını yükseltmek için kahve içiyorsanız, bunun için en doğru zaman nedir? Kahveden hedeflediğiniz en yüksek verimi almanızı sağlayacak ipuçları bu yazıda!

Genellikle hepimiz sabahları güne enerjik başlamak ya da ayılmak için kalkar kalkmaz bir fincan kahveye sarılırız. Bunun doğru olup olmadığını hiç düşündünüz mü? Ya kahve içmek için doğru zaman sabah değilse? Sorunun cevabını ve çok daha fazlasını öğrenmek için yazımıza tıklayın!

Düzenli olarak spor yapanlar için kahvenin önemi yadsınamaz. Peki koşucular için kahve neden ve ne kadar önemlidir? Kahve içmek için en doğru zaman aralığı nedir: spordan öncemi yoksa sonra mı? Koşu ve kahve ilişkisini ele aldığımız bu yazımızda merak ettiğiniz her şey, bir tık uzağınızda!

Kafein maddesi bizi uyarıp enerjik ve zinde hissetmemizi sağlar, vücudumuza aldığımız kafeinin temel iki kaynağı ise çay ve kahve. Genel anlamda kafein tüketilmesinin bilinen bir zararı olmamasına rağmen resmi Amerikan Sağlık Ansiklopedisi’ne göre hamilelik esnasında tüketimini biraz kısıtlamak gerekebilir (Link-1). Kafein Sağlıklı Mı? Kafeinin birçok insan için enerji verme, odaklanmayı sağlama ve migren ağrısına iyi […]

Beş asırdır tüketilen kahve çekirdeği geçtiğimiz yüzyılda neredeyse her eve girdi. Son 20 yıldır ise şehirli çalışanlar başta olmak üzere hepimizin vazgeçilmezi oldu. Yine son yüzyılda makineleşmenin ve bilgisayarların hayatımıza girişi ile insanların ortalama hareket süreleri bir hayli azaldı ve yemek bulmak da bir o kadar kolaylaştı. Bu insanların olması gerekenden fazla kilo almasına sebep […]

Bir fincan filtre kahve antioksidan ve vücudun ihtiyacı olan birçok besin maddesi ile doludur diyebiliriz. Yazımızda da paylaşacağımız üzere araştırmalara göre kahveseverler birçok ciddi hastalığın etkisini sadece kahve içerek azaltabiliyorlar. Buradaki dikkat edilmesi gereken şey kahveyi filtre ya da Espresso kahve olarak tüketmek gerektiği. Kahvemize koyacağımız süt, şeker, şurup, tatlandırıcı vb. eklentilerin hepsinin vücudumuza ilave […]

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]