Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

YÖRESEL KAHVE ÇEŞİTLERİ: KOSTA RİKA

Tarih: 5 Nisan 2022 Yazar: Onur Oral

Amerika bölgesi, kendine has lezzetleriyle belli bir kitlenin favorisi olan yöresel kahvelere ev sahipliği yapar. Bu bölgenin hemen her yerine yayılmış ve farklı notalara sahip seçeneklerin arasında biri vardır ki, birçok kişi için ayrı bir öneme sahiptir. Evet, bu yazımıza konu olacak kadar çok sevilen Costa Rica kahvesinden bahsediyoruz. Eğer siz de bu kahve çeşidinin hayranlarındansanız ya da denemek istiyorsanız, bu yazımızda onun hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabileceksiniz. Gelin birlikte Kosta Rika kahvesini yakından tanıyalım.

Kosta Rika Kahvesinin Kısa Tarihi

Kahve bitkilerinin Costa Rica ülkesi ile tanışması 1779 yılında gerçekleşti. Tohumlarının Küba’dan getirtilip yetiştirilmeye başlanması ve kahve ticareti yapacak kadar gelişmesi ise 1808 yılını bulacaktı. İlk kez Orta Amerika ülkelerinin bağımsızlıklarını ilan ettikleri 1820’li yıllarda ihraç edilen Kosta Rika kahvesi, önce Amerika’nın çeşitli bölgelerine gönderildi. Burada hızla tanınması ve kısa sürede sevilmesinin ardından 1843 yıllarında İngiltere’ye ulaşmayı başardı. Daha sonra kahveden elde edilen gelirin artmasıyla birlikte ülke tarafından desteklenen kahve üretimi, 1900’lere gelindiğinde dünyada hatırı sayılır bir paya sahip oldu. Ancak Dünya Savaşı’nın da etkisiyle dalgalanmalar yaşayan ekonomi, Costa Rica kahvesinin bir süre için düşüşe geçmesine neden oldu. Savaştan sonra dünya çapında ekonominin toparlanması, kahve ithalat ve ihracatını da olumlu yönde etkiledi. Kosta Rika kahvesi küllerinden yeniden doğdu ve bugün dünyanın en büyük 15’inci kahve üreticisi olmayı başardı.

Kosta Rika filtre kahve ve espresso çeşitlerini keşfetmek için tıklayın!

Costa Rica Kahve Özellikleri

Her kahve için olduğu gibi Costa Rica kahvesinin de bu kadar sevilmesinin temel sebeplerinden biri şüphesiz özgün notaları ve lezzetidir. Bu nitelikleri sağlayan da tabii ki çekirdeklerinin yetiştiği coğrafi ortamdır. Öyleyse bu kahveyi neyin özel kıldığını anlayabilmek için özelliklerini bilmemiz gerek. İşte öne çıkan Kosta Rika kahve özellikleri:

  • Lezzeti genellikle pürüzsüz, tatlı ve çiçek notalarıyla tanımlanır. Canlı bir asitlik, hafif gövde ve zengin tatlılık; çekirdeklerinin karakteristik özellikleridir.
  • Yetiştiği bölgeler yağışlı ve kurak bir iklime sahiptir. Bu bölgeler arasında Terrazu ve West Valley’i sayabiliriz.
  • Genellikle yıkanmış olarak işlenen çekirdekler, Aralık ile Nisan aralığında hasat edilir. Bunlar da kahvenin tat profilini bala yakın bir aromaya yaklaştırmasının en önemli sebeplerindendir.

Yöresel kahveler arasında oldukça popüler olan bir diğer lezzeti keşfetmek için Yöresel Kahve Çeşitleri: Etiyopya” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]