Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

SÜTLÜ KAHVE NASIL YAPILIR?

Tarih: 31 Mart 2021 Yazar: Onur Oral

Kahve severler ikiye ayrılır; sade kahve sevenler ve sütlü kahve sevenler. Eğer siz ikinci gruptaysanız, bu içeriğimiz tam size göre! Farklı pişirme/demleme yöntemleriyle hazırlanan leziz kahve çeşitlerini sütle buluşturan lezzetli tarifler verdiğimiz bu yazımız ile kahvenin her halini deneyebilir, favorinizi keşfedebilirsiniz! 

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi?

Kendine has kıvamı ve kokusu ile sade haliyle bile iştah kabartan Türk kahvesi; lezzetini keşfettiğinizde sizi sadece sütlü tüketmeye teşvik edecek kadar süte yakışan bir kahve çeşidi. Daha yumuşak içimli ve aromatik alternatifler arayanlar için mükemmel bir tercih olacak sütlü Türk kahvesi, yapımı oldukça basit bir tarife sahip. Siz de aşağıdaki adımları izleyerek şimdiye kadar içtiğiniz en lezzetli kahvelerden birini yapabilirsiniz: 

  • Kişi sayısına göre her fincana süt doldurun ve cezveye boşaltın. 
  • Cezveyi ocağa alıp kısık ateşte sütü biraz ısıttıktan sonra üzerine kişi başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi dökün ve yavaş yavaş karıştırın (bachelorarbeit ghostwriter kosten).
  • Kahve köpürmeye başladığında ocaktan uzaklaştırıp kaşık yardımıyla köpüğünü alın ve fincan/fincanlara dökün. 
  • Cezveyi tekrar ateşe koyup bir taşım daha kaynattıktan sonra kahvenin tamamını fincan/fincanlara boşaltın. Afiyet olsun. 

Orijinal Türk kahvesi tarifi için ‘Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? içeriğimize göz atabilirsiniz.

Sütlü Filtre Kahve Tarifi

Sütlü filtre kahve, namı diğer misto; kafein oranı espresso bazlı hazırlanan latteye göre daha yüksek olduğundan bazı kahve severler için öncelikli tercihtir. Kahve içmenin belki de en hafif ve keyifli yollarından biri filtre kahvedir. Sade haliyle de herkesin rahatlıkla tüketebileceği bu içecek, aroma ve yumuşak içim düşkünleri için sütle de harika bir ikili oluşturur. Üstelik sütlüsünü yapmak da son derece basittir. Biz size en kolay yöntemlerden biri olan french press ile sütlü filtre kahve yapımını anlatacağız: 

  • French press’e istediğiniz sertlik seviyesine göre 1 – 2 tatlı kaşığı filtre kahve ekleyin ve kaynatıp birkaç dakika dinlendirdiğiniz sıcak suyu üzerine ilave edin. Kahvenin demlenmesi için en az 2 – 5 dakika bekleyin. 
  • Diğer yandan sütü bir cezveye alıp ocakta ısıtın. 
  • French press’in süzgecini indirip kahvenizi bir bardağa boşaltın ghostwriter hausarbeit kosten ve üzerine ocakta ısıttığınız sütü ekleyin. İşte bu kadar!

Daha fazla filtre kahve tarifi için Evde Filtre Kahve Nasıl Yapılır? içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Sütlü Soğuk Kahve Tarifi

Kahveyi her zaman sıcak içecek değiliz tabii ki! Yaz aylarında gününüze lezzetli bir serinlik katacak sütlü soğuk kahve yapımına yer vermeden geçmek olmaz. Ancak iyi bir sütlü soğuk kahve için soğuk kahve ekipmanlarını kullanmanız gerektiğinin altını çizelim. Bu ekipmanlar yardımıyla temelde damlama ve suda bekletme olmak üzere iki farklı yöntemle kahvenizi demleyebilir ve üzerine ekleyeceğiniz soğuk süt ile tadına doyulmaz bir lezzet elde edebilirsiniz.

Soğuk süt kullanarak yapabileceğiniz kahve çeşitleri için ‘Soğuk Kahve Nasıl Yapılır? içeriğimize göz atabilirsiniz.

Moka Pot İle Sütlü Kahve Tarifi

Standart kahve demleme yöntemlerine göre kahvenin daha yüksek basınç ile demlenmesini sağlayan moka pot, aroması daha yoğun ve lezzetli bir kahve yapılabilmesini sağlar. Kahvenin hem en pratik hem de en keyifli hallerinden biri olan moka pot ile süt birbirine en çok yakışan kahve türlerinden biridir.

  • Moka potun alt haznesini, belirlenen noktaya kadar oda sıcaklığında ılık su doldurun.
  • Kahve çekirdeklerini moka pota uygun incelikte öğütün. Kahveyi, seiden schlafmaske tozları sıkıştırmamaya dikkat ederek filtre sepetine yerleştirin.
  • Filtre sepetini yerleştirip üst hazneyi üzerine kapatın ve çevirin.
  • Moka potu ocağa koyun ve orta ateşte yaklaşık 2 – 3 dk kadar ısıtın. Demlenen kahve üst hazneye ulaştığında ekipmanı ateşten alın. Kahvenin geri kalanı üst hazneye akmaya devam edecektir. 
  • Üzerine ocakta ısıttığınız ghostwriter österreich , ghostwriter sütünüzü damak zevkinize uygun şekilde ekleyin.

Soğuk kahve deneyimini cold brew, cold drip gibi yöntemlerle daha kaliteli ve lezzetli hale getirecek soğuk kahve ekipmanları için tıklayın!

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]