Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

V60 İLE NASIL KAHVE DEMLENİR?

v60-demleme

Tarih: 1 Kasım 2022 Yazar: Mert Kokılıg

Üçüncü nesil kahve çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün daha fazla yeni nesil kahvenin tüketildiği günümüzde, buna bağlı olarak farklı demleme yöntemleri de giderek popülerlik kazanıyor. Farklı tatları denemek isteyenlerin kaçınılmaz olarak radarına giren bu yöntemlerden biri de V60 dripper. Kafelerden evlere ulaşan kahve demleme ekipmanlarından biri olarak biz de bu yazımızda “V60 ile nasıl kahve demlenir?” sorusuna yanıt bulmaya çalıştık. Kahveyi bambaşka bir lezzete ulaştıran bu ekipman ile nasıl doğru şekilde kahve demleyebileceğinizin püf noktaları bu yazıda sizi bekliyor!

V60 Nedir?

Artık herkesin ikonik tasarımına alıştığı V60 dripper, cam üreticisi bir şirketten doğdu. Şirket 1921 yılında Japonya’da kuruldu. Hario şirketi, başlangıçta bazı araştırmalar çerçevesinde ısıya dayanıklı cam üreticiliği yapıyordu. Cam eritme konusunda kısa sürede uzmanlaşan Hario, bu sırada beher,  matara, çaydanlık gibi ürünler de tasarlamaya başladı. 1950’li yıllarda ev yapımı filtre kahve makinelerine olan ilgisinin artmasını fırsat bilen Hario, ham maddesi cam olan kahve demleme prototipleri geliştirdi. Bu sırada kahve demlemede kullanılan kağıt filtre, giderek yaygınlaştı. Tarihler 2005 yılını gösterdiğinde Hario, 60 derecelik V şeklinde bir açıya sahip olan V60 dripper’ı kahve severlerle tanıştırdı. 

İlk prototipi cam olmasına rağmen bugün seramik, bakır ve plastik çeşitleri de bulunan V60; damlama yöntemiyle kahve demlemeyi sağlayan bir ekipmandır. Demleme sırasında hava akışı sağlayan iç sırtlara sahiptir. İç haznesine diğer filtre kağıtlarına kıyasla biraz daha ince bir kağıt filtre yerleştirilir. Üzerine eklenen kahve telvesine yavaş yavaş su koyulur. Demlenen kahve damlayarak altına yerleştirilen kupaya dökülür. Sonuçta referat schreiben lassen kahve demleme yöntemiyle oldukça zengin, her çekirdeğin kendine has notasını verebilen nefis bir kahve deneyimi ortaya çıkar. 

V60 Demleme İpuçları

Çekirdek öğütme boyutu, V60 kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Çünkü farklı kahve öğütme boyutlarına eklenen farklı hızlardaki su, yapacağınız kahvenin doğrudan tadını etkileyecektir. Buna göre size aşağıdaki gibi bir formül verebiliriz:

  • Sabit Su Akışı + Küçük Öğütme Boyutu = Orta Gövdeli Kahve
  • Yavaş Su Akışı + Küçük Öğütme Boyutu = Tam Gövdeli Kahve
  • Sabit Su Akışı + Orta Öğütme Boyutu = Hafif Gövdeli Kahve
  • Yavaş Su Akışı + Orta Öğütme Boyutu = Hafif Gövdeli Kahve

Hedeflediğiniz kahve gövdesine karar verdikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek V60 kahve demleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

  • V60 haznesine filtre kağıdını yerleştirdikten sonra kağıdı bir miktar sıcak suyla ıslatın. Kısa bir süre bekledikten sonra suyun içine aktığı kupayı boşaltın. Böylece kupanızı ısıtmış olacaksınız. 
  • Taze çekilmiş, yaklaşık 15 gr ölçeğindeki filtre kahveyi kağıda boşaltın. Telvenin tam olarak eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için V60 dripper’ı zemine hafifçe vurun.
  • Önceden ısıttığınız bir fincan suyu, filtrenin dışından merkezine doğru dairesel hareketler eşliğinde kahvenin üzerinde gezdirin. Su akışını yaparken yukarıda verdiğimiz formüle uygun hareket etmelisiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, suyun kesinlikle kaynar olmaması. 
  • Filtre kağıdı üzerinde biriken suyun akışını hızlandırmak ve tüm kahve telvesine dağılmasını sağlamak için bir kaşık yardımıyla karıştırıp 30 saniye kadar bekleyin. 
  • Toplam demleme süresini yaklaşık 3 buçuk dakika olarak belirleyip su dökme ve karıştırma işlemlerini suyun tamamı bitene kadar tekrarlayın. 
  • Demleme işlemi bittikten sonra V60 dripper’ı ghostwriter aufsatz kaldırıp kupanızdaki kahveyi bardağınıza/fincanınıza boşaltabilirsiniz. Afiyet olsun!

Neden V60 Tercih Etmelisiniz?

V60 dripper’ın en önemli özelliği, nervürlü duvarları sayesinde su akış hızına göre kahve lezzetinin farklı olabilmesidir. Eğer suyu yavaş eklerseniz tam gövdeli ve yoğun bir kahve elde edersiniz. Suyu hızlı eklediğiniz takdirde ise daha hafif bir tat yakalayabilirsiniz. Bu da V60’ın kahveyi herkes için ideal bir kıvama getirebildiğinin göstergesidir. Ayrıca, powerpoint präsentation erstellen lassen gibi hizmetlerden faydalanarak etkileyici sunumlar hazırlayabilir ve bilgilerinizi daha etkili bir şekilde iletebilirsiniz..

V60 dripper, demleme işlemi sırasında oluşan ve kahvenin tadını etkileyen tortuları istemeyenler için harika bir çözümdür. Evde demlenebilecek en kaliteli ve pürüzsüz kahveyi sunar. 

Farklı ham maddeler kullanılarak üretilen bu ekipman, her bütçeye hitap edecek niteliktedir. Aralarında ısı tutma süresi dışında önemli bir fark bulunmayan cam, seramik, bakır veya plastik seçenekleri arasından seçilebilir. Peki, wie lange braucht man für eine facharbeit? Bu, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Konu, kaynaklara erişim, araştırma süreci ve yazma becerileri gibi unsurlar dikkate alınmalıdır.

Siz de V60 kahve demleme ekipmanı almayı düşünüyor ancak hangisinin sizin için en doğru seçim olacağına karar veremiyorsanız, “Hangi V60 Dripper’ı Almalıyım?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]