Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

AEROPRESS GO NEDİR? AEROPRESS’TEN FARKI NEDİR?

Tarih: 16 Aralık 2020 Yazar: Onur Oral

Aeropress küçük, hafif ve kolay taşınabilir özellikleri sayesinde uzunca bir süredir en popüler taşınabilir kahve ekipmanı olarak biliniyor. Kahveseverler istedikleri yerde kolayca kullanabildikleri için seyahat bavulu hazırlarken ilk olarak Aeropress’i yanlarına alıyorlar ve heryere yanlarında götürüyorlar. İlk icadının üzerinden 15 sene geçmesinin üstünden Aeropress ikinci bir modeli ile kahveseverlerin karşısına çıktı. Aeropress GO modeli kendi özel Travel Mug’ ı ile hem Aeropress’ten daha kolay taşınabiliyor hem de yakın bir fiyata satılıyor.

Aeropress taşınması kadar demlemesi de en kolay ekipmanlardan birisidir. Aeropress kağıt filtre ve sıcak su hariç başka bir ekipman olmadan kolayca demlenmesi onu French Press, Pour Over ve diğer yöntemlerden daha kullanılabilir yapmaktadır. Aeropress ile kahve hazırlamak için kağıt filtre haznesine konur, orta öğütülmüş kahve ve sıcak su Aeropress gövdesi içinde kendi kaşığı ile karıştırılır 2 dk. demlemeden sonra da pistona bastırılır ve mükemmel kahveniz hazır olmuş olur.
aeropress demleme

Aeropress hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın!

Aeropress GO ile de aynı adımları birebir takip ederek kahve demleyebilirsiniz. Aeropress ve Aeropress GO’ yu birbirinden ayıran temel farkları şekli, boyutları ve daha da kolay taşınabilmesi olarak sıralayabiliriz.

Aeropress GO Boyutları

Standart Aeropres 11 cm X 11cm X 101 cm boyutlarındadır ve bu küçük boyutları ile en iyi taşınabilir kahve ekipmanı ünvanını hak eder. Aeropress GO ise 12 cm X 9 cm X 9 cm boyutları ve tüm ekipmanları bir arada tutan mug ı ile Standart versiyonundan biraz daha öndedir. Fakat boyutlardaki bu küçülme tamamıyla dizayndaki fazlalıklardan kurtulunması ile sağlanmıştır diyebiliriz. Çünkü demleme kapasitesine baktığımızda Aeropress ile 290 ml kahve demlenebilirken Aeropress GO ile yaklaşık 240 ml kahve demlenebilmektedir.

Aeropress GO Aksesuarları

Standart Aeropress kutusu içerisinden çıkan çok da önemli olmayan plastik aksesuarları ile biraz kötü bir şöhrete sahip. Aeropress’in Dev bardak aparatı, kaşığı, karıştırıcısı ve filtre tutucusu neredeyse tüm Aeropress kullanıcıları tarafından kutusu alınır alınmaz bir kenara atılmaktadır. Aeropress GO ise çok daha ufak karıştırıcısı ve filtre tutucusu ile ürünü heryere yanında taşıyan kahve severlere avantaj sağlıyor. Ama asıl büyük farkı hem bardak hem de tüm seti bir arada tutan Mug ile sağlıyor diyebiliriz.

Aeropress GO Nasıl Kullanılır?

Kahve haznesinin içine Aeropress’in kendi ölçeğiyle 2 ölçü kahve koyun. Aeropress için uygun boyutta öğütülen kahve kullandığınızdan emin olun. Kahve haznesine, kahvenin her yeri ıslanacak şekilde su ekleyin. 30 saniye kadar bekleyin. Bu ön demleme aşamasında kahvenin içine sıkışan karbondioksit vb. gazların dışarı atılması sağlanacak. Hemen ardından kahveyi yavaşça karıştırın.  Haznenin tamamını sıcak su ile doldurun. Haznenin kapağını sıkıştırıp, 1,5 dakika boyunca bekleyin. Aeropress’in kapağına filtre koyun ve sıcak suyla hafifçe ıslatıp kapağın içine oturtun. Kapağı filtreyle birlikte takın ve kapatın. Ürünü bir kupa üzerine koyup ters çevirin ve kahve haznesi tamamen boşalana kadar yukarıdan bastırarak sıkıştırın. Kahveniz servise hazır.

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

Aeropress mi? Aeropress GO mu Satın Almalıyım?

Eğer Aeropress’i genel olarak evde kullanıyorsanız hem fiyat hem de demleme kapasitesinin yüksek olması nedeniyle Aeropress’i tavsiye edebiliriz. Ama eğer kahvenizi her yerde kendiniz demlemek isteyenlerdenseniz Aeropress GO kompaktlığı ve özel Travel Mug ile sizin için çok daha uygundur. Hafif yapısı ve kolay taşınabilir olması sebebiyle Aeropress GO, seyahatlerinizde pratik bir şekilde kahve demleme olanağı sunar. Aynı zamanda kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelerde ufak karıştırıcısı ve filtre tutucusu ile pratik bir şekilde nitelikli kahve demlemenizi sağlar. Bunlar dışında, özellikle çalışanlar için küçük boyutu nedeniyle kolayca muhafaza edildiğinden ötürü Aeropress GO, yoğun mesaili günlerinizde ofiste hızlı ve pratik bir demleme imkanı sunar.

Aeropress GO satın almak için tıklayın!

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]