Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

AEROPRESS NEDİR?

Tarih: 7 Haziran 2016 Yazar: enderakgul

Hepimiz artık büyük şehirlerde her köşe başına açılan “coffee shop”lara (kahve dükkanlarına) aşina olduk. Daha “Latte ne?”, “Cappuccino hangisiydi?”, “Filtre kahve neye deniyordu?” sorularını cevaplayamadan bir de 3. nesil kahve akımı ile tanıştık. Gittiğimiz bu coffee shop’lardaki Chemex, Hario V60 gibi ilginç manuel kahve demleme ekipmanları hepimizin ilgisini çekti; ancak aralarından belki de en çok merak ettiğimiz koyu renkli, plastik, kocaman bir şırıngaya benzeyen Aeropress.

Aeropress 2005 yılında Amerikan oyuncak tasarımcısı Alan Adler tarafından dizayn edildi. Espresso’ya yakın bir lezzeti gittiğiniz her yerde yakalayabilme felsefesi ile ortaya çıkan bu ürün, diğer pour over demleme yöntemlerinden farklı olarak kahvenizi basınç ile demlemenizi sağlıyor. Espresso makinesinde 9 – 10 bar basınç ile kahve demlenirken, Aeropress’te bu basınç 2 – 3 bar kadar. Bu sayede Aeropress size aroması çok daha yoğun, acı olmayan ve düşük asiditeli (hızlı demleme yapıldığı için), içimi kolay, yumuşak bir kahve demleme imkanı sunuyor. Aeropress BPA içermeyen, yani gıda tüketimine uygun plastikten üretiliyor. Bu ekipman ile 200 mL, yani bir büyük kupa kahve demleyebilirsiniz. Dilediğiniz yere götürebileceğiniz bu ekipmanın temizlemesi de son derece basit, sadece biraz su tutmanız yeterli.

Kahvemizi Aeropress ile demlemek için 15 gram orta ince öğütülmüş taze kahveyi (ürünün içinden çıkan ölçü kaşığı kadar) hazneye koyuyoruz. Biraz su koyup 10 saniye karıştırdıktan sonra tüm suyu hazneye boşaltıyoruz. Bir dakika kadar kahvemizin demlenmesini bekledikten sonra 30 saniye içerisinde şırıngadan bastırarak kahvemizin basınçla filtreden geçip kupamıza akmasını sağlıyoruz (demleme hakkındaki daha ayrıntılı bilgiyi Aeropress İle Mükemmel Bir Kahve Nasıl Hazırlanır? sayfamızda bulabilirsiniz). Elbette bu yöntemde de kahve çeşidi, öğütme boyutu, su sıcaklığı ve demleme süresi ile devamlı oynayarak kendi damak tadınıza en uygun kahveyi keşfetmeyi ihmal etmeyin.

Şimdiden afiyet olsun.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]