Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

KAHVE ÖĞÜTME REHBERİ

Tarih: 5 Temmuz 2021 Yazar: Onur Oral

İyi bir kahve elde etmek, doğru şekilde öğütülmüş kahve çekirdekleriyle mümkündür. Kahve çekirdeklerinin espresso için başka filtre kahve için başka boyutlarda öğütülmesinin sebebi, mükemmel aromaya ulaşmak ve en ideal lezzeti yakalamaktır. Peki en doğru ve kusursuz şekilde kahve çekirdeği nasıl öğütülür? Kahve öğütmek için ne tür ekipmanlara ihtiyacınız var? Hangi ekipmanlar nerede ve nasıl kullanılmalıdır? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Nitelikli kahve çekirdeği öğütme hakkında tüm bu sorulara yanıt arayalım. 

Kahve Çekirdeği Nasıl Öğütülür?

Kahve çekirdekleri, genel anlamıyla tanımlandığında bu iş için özel olarak üretilmiş “öğütücüler” tarafından öğütülür. Manuel ve elektrikli olmak üzere ikiye ayrılan bu ekipmanlar, öğütme boyutunu sizin belirleyebileceğiniz ya da tek bir tuş ile seçebileceğiniz sistemlere sahiptir. Bu da tercih ettiğiniz kahve çeşidine, kullanacağınız ortama ve kullanım özelliklerine göre ekipman tercihi yapmanız gerektiği anlamına gelir. Buna göre kullanabileceğiniz iki farklı ekipmanı sizler için inceledik.   

Kahve Değirmeni

El ile manuel olarak kullanılan kahve değirmeni, diğer öğütücülere kıyasla kas gücü dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymayan oldukça pratik bir ekipmandır. Kahve öğütme işlemi görece uzun sürse de kahve değirmenleri ile istediğiniz incelikte çekebileceğiniz kahveyi, taptaze bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Üstelik bu ekipmanların kullanımı da oldukça basit. Taze kahve çekirdeklerinin demleyeceğiniz kadarını ekipmanın haznesine yerleştirdikten ve öğütme boyutunu seçtikten sonra haznenin üstündeki kolu birkaç tur çevirmeniz yeterli. Sadece evinizde değil tatile giderken ya da outdoor aktivitelerinizde de taze kahve keyfini yaşamanıza yardımcı olacak el değirmeni ile pratikliğin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Elektrikli Kahve Öğütücüsü

Eğer kahve öğütmeyi bir adım öteye taşımak ve mükemmelleştirmek istiyorsanız, elektrikli kahve öğütücüsü sizin için daha iyi bir tercih olabilir. Özellikle ofis ve kafeler gibi kalabalık ortamlarda aynı anda oldukça fazla miktarda kahve öğütebilme kapasitesine sahip olan bu ürünler; chemex’ten moka pot’a, aeropress’ten french press’e kadar tüm kahve demleme yöntemleri için kusursuz incelikte öğütme yapabilirler. Genellikle tasarımlarında yer alan tek bir düğmeyi çevirerek istediğiniz kahveyi elde edebilmenizi mümkün kılan bu otomatik kahve öğütücüler, baristaların elinden içeceğiniz kahvelerle boy ölçüşebilecek nitelikte kahve hazırlayabilirler. Tek olumsuz taraflarının elektrik kesildiği sırada kullanılamayacak olmaları diyebiliriz. 

Siz de kahvenizi tadabileceğiniz en taze haliyle tüketmek istiyorsanız kahve değirmeni ya da elektrikli kahve öğütücüsü ile istediğiniz ölçüde kahve öğütebilir ve maksimum lezzete ulaşabilirsiniz. Hario başta olmak üzere 1Zpresso, Baratza, Melitta ve daha pek çok farklı markaya ait kaliteli, uzun ömürlü ve işlevsel kahve öğütücülerini keşfetmek için Kahhve.com online kataloğumuza göz atabilirsiniz. 

İdeal lezzetler için kahve öğütme boyutları ve kahve öğütme püf noktaları hakkında detaylı bilgiye “Kahvemi Nasıl Öğütmeliyim?” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.  

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA


BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]