Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

SERT KAHVE NASIL YAPILIR?

Tarih: 26 Temmuz 2021 Yazar: Onur Oral

Pek çok kişi için lezzet açısından kahvenin iki hali vardır: sert ya da hafif. Bazıları için kolay içimli hafif lezzetteki kahveler idealken bazıları için “kahve dediğin sert olur.” Eğer siz de kahveyi daha yoğun kıvamlı ve sert içimli seviyorsanız, bu yazımız tam size göre. Size birkaç ufak ipucuyla kahveyi nasıl daha sert ve damak tadınıza uygun hale getireceğinizin reçetesini verdik. 

Sert Kahve Yapmanın İpuçları

Kahveyi normal demleme koşullarında demlediğinizde elde ettiğiniz tattan daha güçlü ve sert hale getirmenizi sağlayacak üç temel yöntem vardır. Bunlardan biri çekirdek seçimi, biri demleme metodu biri de kahve telvesinin oranıyla ilgilidir. Gelin üç başlık altında “Sert Kahve Nasıl Yapılır?” sorusunun cevabını verelim.

Koyu Kavrulmuş Çekirdek Kullanın

Koyu kavrulmuş kahveler, az kavrulmuş çekirdeklere kıyasla daha yoğun bir lezzete sahiptir. Kahve kavurma derecesi arttıkça doğal yağlar tarafından daha çok kaplanıp dumanlı ve hafif acı bir tada bürünür. Bu da zengin bir aroma yaratarak kahve demlerken istediğiniz sertlik seviyesine ulaşmanızı sağlar. Bu nedenle sert kahve elde etmek istiyorsanız, tercihen daha keskin bir çekirdek türü olan Robusta kahvenin çok kavrulmuş seçeneklerini tercih edebilirsiniz. 

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

Kahve Telvenizi Artırın

Kahvenizi daha sert hale getirmenin en basit yolu, kahve demlerken daha fazla telve eklemektir. Bu aynı zamanda kafein oranı yüksek bir kahve elde etmenize yardımcı olacaktır. Böylece daha fazla kafein daha yoğun bir tat elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer normalde her kahve demleyişinizde ortalama bir miktar kahve kullanıyorsanız, telve oranını ufak ufak artırıp su oranını düşürerek her zamankinden daha sert kahve elde edebilirsiniz. 

Demleme Yönteminizi Değiştirin

Aslında yukarıda verdiğimiz ipuçlarını takip ederek her demleme yöntemiyle sert kahve elde etmeniz mümkündür ancak bazı yöntemler bunu biraz daha kolaylaştıracaktır. Örneğin espresso makinesi ya da moka pot kullanarak demleyeceğiniz aynı çekirdekle aynı orandaki kahveyi, french press’e kıyasla daha sert bir hale getirebilirsiniz. Çünkü espresso makinesinde sıkıştırılan ya da moka potta ağır ağır demlenen kahve telvesi, french press’e kıyasla biraz daha yoğun bir tat elde etmeyi sağlar. Bu nedenle eğer kahvenizi sert seviyorsanız, espresso kahveye uygun demleme yöntemlerini tercih etmenizde fayda var. 

Kahve demleme ekipmanlarını keşfetmek için tıklayın!

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]