Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

HANGİSİ DAHA İYİ: FRENCH PRESS VS. AMERİCAN PRESS

Tarih: 5 Kasım 2021 Yazar: Onur Oral

French press; pratik kullanımı, dayanıklı malzemesi ve işlevsel çalışma prensibiyle tüm kahve severlerin favorisi olan kahve demleme ekipmanlarından biri… Öyle ki bu ürün için tüm evlerde, coffee shop’larda ya da ofislerde karşınıza çıkabilecek ilk demleme ekipmanı bile diyebiliriz. Peki ya french press’e hem güçlü bir alternatif hem de rakip diyebileceğimiz american press hakkında ne biliyoruz? Eğer siz de american press’i daha yakından tanımak istiyor ve french press ile arasında ne gibi farklar olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu iki popüler demleme seçeneğini sizin için daha yakından inceleyip birbirleriyle kaşılaştırdık. 

French Press Nedir?

Orijinal adı cafetiere olan french press, kahve demleme işlemi ile özdeşleştirilmiş olsa da aslında çeşitli bitki çayları demlemek için de kullanılan manuel bir cihazdır. 1920’li yıllarda keşfedilip uzun bir patent sürecinden sonra bu ekipman, kahve severler başta olmak üzere birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Genellikle içecek demlenen bölümü cam veya çelik, tutma kulbu plastik, pistonu ise paslanmaz çelik malzemeler kullanılarak tasarlanan french press; oldukça basit bir çalışma prensibine sahip. French press haznesine kahve, bitki çayı ve benzeri gıdalar konulduktan sonra üzerine su veya süt eklenerek demlenmeye bırakılır. Birkaç dakikalık demlenme süresinden sonra piston indirilerek malzemenin posası süzülür. Böylece french press ile pratik bir şekilde içecek demlemek mümkündür. 

American Press Nedir?

French press’ten aldığı ilhamı profesyonel bir seviyeye taşıyan american press, daha yoğun ve espresso’ya yakın bir tat profili elde etmek için geliştirilmiş bir kahve demleme yöntemidir. Normal press yönteminde olduğu gibi hazne ve piston olmak üzere iki temel malzemeden oluşan ekipman; yine cam, metal ya da plastik materyaller kullanılarak tasarlanır. Piston bölümünde kahvenin doldurulup presslenebileceği özel bir alana sahip olan american press, kahveye karşı bir basınç uygulanmasını ve böylece nispeten daha aromatik ve biraz da sert sayılabilecek bir kahve elde edilmesini sağlar. 

French Press ile American Press Arasındaki Farklar

  • American press, tıpkı kahve demleme makinesinde olduğu gibi kahveye bir basınç uygulayarak demlenmesini sağlayan bir mekanizmaya sahiptir. French press’te ise kahve, suyun içinde çiçeklenip aromasını yavaş yavaş dağıtarak demlenir. 
  • French press demleme sonrasında tat ve görüntü bakımından kahvede taneciklerin neden olduğu tortulu bir içim yaratır. American press ise kahveye daha pürüzsüz bir görünüm ve aroma kazandırır.
  • American press’te kahve hem süzme hem de basınç süreci boyunca aktif olarak demlenir. French press’te ise kahve, su içinde belirli bir süre demlendikten sonra süzgeç yardımıyla süzülerek hazırlanır. 
  • French press, ideal oranlarda kahve ile demlendiğinde orta sertlikte bir kahve içimi sağlar. American press ise french press’e kıyasla biraz daha sert, espresso’ya kıyasla ise biraz daha hafif ve içimi kolay bir kahve sunar. 

Kahve alışkanlıklarınıza ve damak tadınıza en uygun demleme yöntemini keşfetmek için tıklayın: kahve demleme ekipmanları.

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]