Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

KAHVE NASIL SAKLANIR?

Tarih: 16 Haziran 2021 Yazar: Onur Oral

İyi ve lezzetli bir kahvenin sırrı, tazeliğindedir. Hangi formda olursa olsun ambalajdan çıkıp demlenmeye kadar geçen sürede tazeliğini koruması, ideal bir kahve deneyimi için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Çok temel ve basit yöntemlerle saklanabiliyor olsa da bazı bilgi kirlilikleri, kahvenin yanlış şekilde muhafaza edilmesine ve lezzetini kaybetmesine neden olabilir. Bu içeriğimizde sizin için kahvenizi hangi koşullarda saklamanız gerektiğini anlattık.

Kahve Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Kahvenin nasıl bir ortamda muhafaza edildiği, tazeliğini ve ömrünü doğrudan belirleyen bir noktadır. Bu nedenle öncelikle ideal tazelik için aşağıdaki adımların sağlanmış olması gerekir.

  • Nemli veya ıslak ortamlar tüm gıdalar için tehlikelidir. Bu ortamlar yiyeceklerin tazelikleriyle birlikte besin değerlerini de yitirmesine sebep olabilir. Kahve de diğer tüm gıdalar gibi kuru yerlerde saklanmalıdır. 
  • Yüksek veya düşük sıcaklık, kahvenin aromasını yitirmesine ve hatta bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle oda sıcaklığından biraz yüksek bir sıcaklıkta, serin bir yerde saklanmalıdır.
  • Kahve ne kadar çok havayla temas ederse, tazeliğini o kadar hızlı şekilde kaybeder. Aynı zamanda üzerine gelen ışık da tazeliğinin etkilenmesine neden olabilir. Bu yüzden muhafaza ettiğiniz kabın kesinlikle hava almadığından emin olmalısınız. 
  • Kahve öğütüldükten sonra yukarıda saydığımız koşullar çerçevesinde ortalama 7 gün boyunca tazeliğini korur. Ancak öğütme ile demleme arasındaki süre uzarsa oksitlenmeye başlar ve aromasını kaybeder. Eğer kahvenizi çekirdek olarak aldıysanız demleyeceğiniz zaman öğütmeli, kalanı çekirdek formuyla saklamalısınız. Böylece aroma kaybı yaşamazsınız. 

Farklı öğütme çeşitlerini keşfetmek için “Kahvemi Nasıl Öğütmeliyim?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Kahve Buzdolabında Saklanır mı?

Ambalajların üzerinde olduğu gibi birçok farklı kaynakta da kahvenin buzdolabında saklanabileceğini okuyabilirsiniz. Ancak bilinenin aksine bu doğru bir uygulama değildir. Her ne kadar ağzı sıkı sıkı kapatılmış bir kavanozda saklanıyor olsa da buzdolabı, kahve için oldukça nemli bir ortamdır. Nemi emen partiküller çok kısa bir zamanda bozulur. 

Buzdolabı gibi dondurucu da kahveyi saklamak için tavsiye edilen yöntemlerden biridir. Bu uygulama da doğru olmamakla birlikte eğer ambalajı hiç açılmadıysa saklama yöntemi olarak değerlendirilebilir. Bu noktada dondurucudan alıp çözdükten ve ambalajını açtıktan sonra kahveyi tekrar dondurucuya atmamanız gerektiğinin altını çizelim. 

Damak tadınıza en uygun kahve seçeneğini keşfetmek için “Kahve Çekirdeği Nasıl Seçilir?” içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]