Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

KAHVE TELVESİ İLE NE YAPILIR?

Tarih: 5 Kasım 2021 Yazar: Onur Oral

Kullanılmış kahve telvesinin harika bir geri dönüştürülebilir kaynak olduğunu biliyor muydunuz? Çekirdeklerde bulunan yağ moleküllerinden potasyum, magnezyum ve benzeri minerallere kadar oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kahve telvesi; hiç de öyle çöpe atılıp unutulması gereken bir şey değildir (1). Hayatınızın birçok alanına taşıyarak bu telveleri çok daha efektif ve faydalı şekilde değerlendirebilirsiniz. Sizler için kahve tüketiminizi bambaşka bir boyuta taşımanıza yardımcı olacak kullanım önerilerini bu yazımızda paylaşıyoruz. 

Cilt Bakımı

Kahve telvesini elinize aldığınızda, irili ufaklı kabarcıklardan oluştuğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. İşte bu tortular aslında cildiniz için düşük bütçeli birer peeling’dir! El, yüz ve vücudunuzun diğer tüm noktalarındaki ölü hücreleri arındırmak için kahve telvesi ile cildinize yavaş yavaş masaj yapabilir ve günlük cilt bakımınıza katkıda bulunabilirsiniz. Dilerseniz telveleri bal, Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi bitkisel ürünlerle karıştırarak işi biraz daha profesyonel bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Kahve telvesi aynı zamanda kan akışını hızlandıran etkisi ile özellikle bacaklarda yoğunlaşan selülitlerin giderilmesinde de etkili bir çözüm olarak değerlendirilebilir (2). Vücudunuzun selülit içeren bölgelerine haftada iki kez yaklaşık 10 dk boyunca düzenli olarak uygulayabileceğiniz kahve telvesi masajı ile cildinizdeki portakal kabuğu görünümünü azaltabilmeniz mümkün.

Bitki Bakımı

Eğer hem kahve hem de bitki sever bir insansanız, çok şanslısınız. Kahve telvesini bitkileriniz için gübre olarak kullanamaya hazır olun! Kahve telvesi, bitkilerinizin büyümek ve sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyduğu besinleri toprağından yeterince alamadığı zamanlarda imdadınıza yetişecek harika bir çözümdür. Kalsiyum, demir, azot, krom, magnezyum ve daha birçok mineral içeren kahve telvesi; aynı zamanda toprağın kalitesini düşürebilecek ağır metallerin emilmesini de sağlayarak besin değeri yüksek bir gübre görevi görür (3, 4). Üstelik kullanımı da oldukça basittir; kahvenizi demledikten sonra bir kenara alıp soğuttuğunuz telveyi bitkilerinizin toprağının üst kısımlarına serpiştirmeniz yeterli. Bu işlemi aynı zamanda bitkilerinizin saksı değişimleri sırasında toprağına karıştırarak da yapabilirsiniz. 

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Türk Kahvesinin Faydaları

Oda Kokusu

Kahvenizi demledikten sonra ortaya çıkan telvenin nitrojen içerdiğine inanabiliyor musunuz? Evet; karbon ile birleştiğinde havadaki kötü kokunun sorumlusu olan kükürt gazını ortadan kaldıran nitrojen, kahve telvesi ile evinizde yeniden hayat bulabilir (5). Yani kahve telvesini kullanarak evinizdeki kötü kokuların giderilmesini sağlayabilir ve bir tür oda kokusu yaratabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, bir tütsü kabına biraz telve koyup yakmak ve dumanın odaya dağılmasına izin vermek. Ayrıca kahve telvelerini çorapların içine doldurup dolaplarınıza yerleştirebilir, küçük bir kapta buzdolabınıza koyabilir veya güzel bir kavanozda banyonuzda konumlandırabilirsiniz. Böylece kahve telvesi ile havadaki kötü kokuları nötralize ederek kendinize daha ferah ve temiz bir atmosfer yaratabilirsiniz.  

Kahhve.com olarak evinizde ve ofisinizde iyi bir kahve yapabilmek için gerekli olan her şeyi sizin için bir araya getirdik!
HEMEN ALIŞVERİŞE BAŞLA

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]