Kahve Keyfin
bir tık uzağında
HEMEN KEŞFET
KAHHVE.COM KÜLTÜR

EVDE CAPPUCCİNO NASIL YAPILIR?

Tarih: 28 Nisan 2022 Yazar: Onur Oral

Sütlü kahve sevenlerin favori içeceği olan cappuccino, günümüzde en küçük coffee shop’ların menüsünde bile yer alan oldukça yaygın bir kahve türü. O kendine has bardağında servis edilen, köpüksü kıvamıyla ağızda eşsiz bir tat bırakan cappuccino; espresso bazlı bir içecek olarak kafelerde oldukça pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki ya bu içeceğin ideal kıvamını evde yakalamaya çalışsak? Eğer siz de cappuccino lezzetini dilediğiniz her an yapabileceğiniz bir tarifle evinize taşımak istiyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre! Gelin önce bu lezzetli içeceği kısaca yakından tanıyıp “evde cappuccino nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arayalım.

Cappuccino Nedir?

Cappuccino’nun tarihine kısa bir yolculuk yapmak gerekirse, kendisiyle ilk kez 18. Yüzyılın İtalya’sında karşılaşırız. O yıllarda İtalya’da sıkça tüketilen ve krem şanti ve çeşitli baharatlarla hazırlanan “kapuziner”, bu içeceğimizin atası kabul edilebilir. Krem şanti yerine daha pratik bir şekilde eklenebilen sütün kullanılmasıyla, cappuccino’nun temelleri atılır. Kaliteli çekirdeklerin ve taze sütün muhteşem buluşmasından meydana gelen bu içeceği, daha sonra yumuşacık süt köpüğü tamamlar. Ve sonunda günümüzde dünyanın her yerinde yaygın olarak hazırlanan şeklini alır; 1 espresso shot, sıcak ancak kaynar olmayan süt ve üzerine espresso makinesinin buhar çubuğunda köpürtülmüş süt köpüğü. Cappuccino’yu işte bu üçlü ile dünyada halen en çok tüketilen kahvelerden biri olarak tanımlayabiliriz.

Evde Cappuccino Yapımı

Cappuccino, belki de evde yapılabilecek en pratik sütlü kahve çeşitlerinden biridir. Tek ekipman ihtiyacı kahve makinesi olmakla birlikte sert bir filtre kahve ile de güzel bir kıvam yakalamanız mümkündür. Öyleyse gelin evde cappuccino yapımını birlikte adım adım uygulayalım.

  • Dilediğiniz kadar sütü bir cezvede orta ateşte ısıtın. Sütün kenarlarında hafif kabarcıklar gördüğünüzde ateşten alın, fokur fokur kaynamasına izin vermeyin.
  • Ateşten aldığınız sütü bir çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde çırpın. Dilerseniz çırpma işlemini french press ile de yapabilirsiniz. Sütü french press’e doldurduktan sonra pistonu hızlıca aşağı indirip kaldırarak köpük haline getirebilirsiniz.
  • Kahvenizi iki şekilde hazırlayabilirsiniz; 1 shot espresso ya da aynı ölçekte yoğun bir filtre kahve ile. Espresso yapmak kahve makinesine bağımlı olduğu için siz daha kolayını, yani filtre kahveyi tercih edebilirsiniz. Bunun için moka pot ve aeropress kullanmak daha yoğun bir tat elde etmenizi sağlarken kahve miktarını artırdığınızda french press de istediğiniz kıvama ulaşmanıza yardımcı olabilir.
  • Şimdi hazırladığınız filtre kahve ya da espresso üzerine çırptığınız sütü yavaş yavaş dökün. Daha sonra sütün dibinde kalan köpüğü bir kaşık yardımıyla alarak fincanın üstünü tamamen kaplayacak şekilde yayın. Bu oran 1/3 espresso ya da filtre kahve, 1/3 sıcak süt ve 1/3 köpük şeklinde olmalıdır.

Cappuccino’nuz hazır, afiyet olsun!

Diğer sütlü kahve lezzetleri için tıklayın: “Sütlü Kahve Nasıl Yapılır?

BİZ KİMİZ

Kahveye dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz online satış platformu

ALIŞVERİŞE BAŞLA

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

Kahve hakkında paylaştığımız bilgilerden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN

[prisna-google-website-translator]